"Η Αθήνα σέβεται τους επισκέπτες της και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης"
«Η Αθήνα, πρωτεύουσα μιας δημοκρατικής χώρας, σέβεται απόλυτα τους επισκέπτες της και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών της» αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ με αφορμή δηλώσεις του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατζ στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής.
Αφορμή για την αντίδρασή του αποτέλεσαν δηλώσεις του Νόαμ Κατς, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» άσκησε κριτική στον δήμαρχο Αθηναίων για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα.
Ολόκληρη η ανάρτηση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, έχει ως εξής:
«Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους.
Η Αθήνα, πρωτεύουσα μιας δημοκρατικής χώρας, σέβεται απόλυτα τους επισκέπτες της και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών της.
Ως δημοτική αρχή της πόλης έχουμε αποδείξει την ενεργή αντίθεση μας στη βία και τον ρατσισμό και δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας, από όσους σκοτώνουν αμάχους και παιδιά στις ουρές των συσσιτίων, απ΄ όσους οδηγούν στον θάνατο καθημερινά δεκάδες ανθρώπους στη Γάζα, από βόμβες, πείνα και δίψα.
Προκαλεί αποτροπιασμό η επικέντρωση του κ. Πρέσβη μόνο στα γκραφίτι (που προφανώς σβήνονται), την ώρα που στη Γάζα διεξάγεται μια πρωτοφανής γενοκτονία.
Να πληροφορήσω επίσης τον κ. Πρέσβη ότι τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε πάνω από 90% ο αριθμός των Ισραηλινών στους οποίους χορηγήθηκε ελληνική Golden Visa».
Σημειώνεται ότι ο κ. Δούκας στην ανάρτησή του επισυνάπτει φωτογραφία με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.
Δε δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους.
Η Αθήνα, πρωτεύουσα μιας δημοκρατικής χώρας, σέβεται απόλυτα τους επισκέπτες της και υποστηρίζει το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών της.
Ως δημοτική αρχή της πόλης έχουμε αποδείξει την ενεργή αντίθεση… pic.twitter.com/gQz0oPGotA
— Haris Doukas (@h_doukas) August 3, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Στις 24 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου 2025
- Toyota: Ανακαλεί πάνω από 591.000 οχήματα στις ΗΠΑ λόγω προβλήματος στο καντράν
- «Ντελάλης» του αμερικανικού LNG ο Κικίλιας
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Πανεπιστήμια: Εως 22 Σεπτεμβρίου οι μετεγγραφές πρωτοετών φοιτητών
- ΔΥΠΑ: Μέχρι 12/10 οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία σε επτά ΠΕΠΑΣ
- Σε διαγωνισμό για μίσθωση ακινήτου στην οδό Βουλής του ΤΑΠΑΣΑ
- Τσιάρας: Nα αποφύγουμε το lockdown από την ευλογιά των προβάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις