Ζητάει και νομοθετική διάταξη με αφορμή το περιστατικό στο κλαμπ επί της Λ. Βουλιαγμένης, όπου μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Νομοθετική ρύθμιση για τα κλαμπ ζητεί ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με επιστολή που έστειλε στον υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, μετά το πρόσφατο περιστατικό στο κλαμπ επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Η επιστολή του Χάρη Δούκα στον Θοδωρή Λιβάνιο
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, κατά το οποίο μαθητές εκτέθηκαν σε κίνδυνο μετά την παράνομη διάθεση και κατανάλωση αλκοόλ, αναδείχθηκε το πρόβλημα των πλημμελών ελέγχων που διενεργούνται σε χώρους διασκέδασης, καθώς και της διαδικασίας αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων αυτών.
Ο Δήμος της Αθήνας στο συγκεκριμένο περιστατικό παρενέβη άμεσα και με τάχιστες διαδικασίες σφράγισε το συγκεκριμένο κέντρο διασκέδασης, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το περιστατικό αυτό όμως δεν είναι το μοναδικό. Οι μαρτυρίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν ότι παρόμοια περιστατικά παράνομης διάθεσης αλκοόλ σε ανήλικους, συμβαίνουν και σε άλλους χώρους διασκέδασης.
Ζητάμε νομοθετική ρύθμιση για τα κάτωθι:
α) η διαπίστωση μετά από έλεγχο έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο ως ανωτέρω θα πρέπει να επιφέρει την άμεση κι επιτόπου σφράγιση του κέντρου χωρίς τη δυνατότητα αναστολής, και
β) την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων χορήγησης άδειας λειτουργίας τόσο στα κέντρα διασκέδασης όσο και γενικότερα στα Κ.Υ.Ε., ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν γίνεται κατάχρηση της διαδικασίας αυτής και ότι τηρούνται πραγματικά όλοι οι όροι υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.
Έχουμε χρέος να μεταρρυθμίσουμε τις δομές και να αποκτήσουμε όλα τα μέσα που χρειάζονται για την προστασία των παιδιών, αλλά και για να σταλεί μήνυμα μηδενικής ανοχής, σε όσους παρανομούν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεπηρέαστα τα ελληνικά ομόλογα από τη γαλλική κρίση
- Ο Κυριάκος σκέφτεται να ιδρύσει ένα ακόμα υπουργείο: «Ερευνας»
- ElvalHalcor: Αλουμίνιο υψηλών προδιαγραφών, για την κατασκευή πολεμικών πλοίων από τη Naval Group
- Στάρμερ: Καταγγέλλει την εμπρηστική ρητορική Μασκ σε διαδήλωση ακροδεξιών στο Λονδίνο
- Eυρωπαϊκές αγορές: Κέρδη μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας για TikTok
- Δικαιοσύνη για Τέμπη: Πιο «τυφλή» δε γίνεται
- ΓΣΕΕ: Απεργία την 1η Οκτωβρίου – Ζητάει απόσυρση 13ώρου και συλλογικές συμβάσεις
- Πόπη Σεμερτζίδου (σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ): «Θέλω να μας αφήσουν ήσυχους»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις