Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διατύπωση της παρουσιάστριας της ΕΡΤ
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η διατύπωση της παρουσιάστριας του δελτίου της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά για τις φονικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και τον τραγικό απολογισμό των νεκρών των πύρινων μετώπων.
Η δημοσιογράφος στην αναφορά της είπε πως «ευτυχώς» δεν έχουν πεθάνει άνθρωποι από τις πυρκαγιές πέραν από τους 18 μετανάστες που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς και όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις της έφεραν θύελλα αντιδράσεων.
Στη συνέχεια, η ίδια εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας δημοσίως αν παρερμηνεύτηκε η αναφορά της.
Η ανακοίνωση:
«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.
Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.
Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.
Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης για δημοσίευμα WSJ για Γκιλφόϊλ: «Δεν απείλησε την ελληνική κυβέρνηση»
- Φονικό σφυροκόπημα με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες σε ολόκληρη την Ουκρανία
- Ιστορική καμπή για τη SpaceX με την πρώτη απόπειρα τροχιακής πτήσης του Starship
- Morningstar DBRS: Ανάπτυξη 1,8% για την Ελλάδα το 2026 και το 2027
- Συναγερμός στην OpenAI για τα “αντάρτικα” μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης
- Allwyn AG - Ενημέρωση της Allwyn σχετικά με το κανονιστικό πλαίσιο στη Βραζιλία
- Η BYD ετοιμάζει το 2027 το πρώτο ηλεκτρικό με μπαταρία στερεάς κατάστασης
- Armani: Ξεκινούν οι επαφές με γαλλικούς οίκους για πώληση μετοχικού ποσοστού
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









