Στη γερμανική EOS και στο σουηδικό όμιλο Intrum θα περάσουν, εκτός απροόπτου, τα χαρτοφυλάκια με ανεξασφάλιστα δάνεια, που έχει βγάλει προς πώληση η doValue, για λογαριασμό των τιτλοποιήσεων Frontier και Cairo Ι και ΙΙ.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η EOS κινείται αρκετά επιθετικά το τελευταίο διάστημα σε Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Πέραν του χαρτοφυλακίου Virgo, διεκδικεί, μέσω της Southrock και σε συνεργασία με την Deutsche Bank, το χαρτοφυλάκιο με απαιτήσεις από δάνεια ξενοδοχείων (project Tethys). H Southrock έχει κτίσει ένα αξιόλογο «πορτοφόλι» ακινήτων αγοράζοντας τα χαρτοφυλάκια Petra (Eurobank), Οίστρος (Πειραιώς) καθώς και τμήμα του Amoeba που πώλησε η Bain.
_x000D_
Παράλληλα, η doValue ολοκληρώνει και δεύτερο διαγωνισμό πώλησης χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων απαιτήσεων. Πρόκειται για απαιτήσεις που ανήκουν στα SPVs των τιτλοποιήσεων Cairo I και Cairo II. Προτιμητέος επενδυτής για το project Souk αναδείχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Intrum.
_x000D_
To χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει περίπου 60 χιλιάδες μη εξυπηρετούμενα δάνεια, όλα τους χωρίς εξασφαλίσεις, ή απαιτήσεις από κάρτες και αφορά σε περίπου 50χιλιάδες δανειολήπτες. Ως σύμβουλος της doValue λειτουργεί η Hellenic Finance του Άνθιμου Θωμόπουλου.
_x000D_
Πρόκειται για τις πρώτες συναλλαγές της doValue στη δευτερογενή αγορά (σ.σ. πωλήσεις από δεύτερο χέρι). Τα τιμήματα δεν έχουν διαρρεύσει, με δεδομένο, όμως, ότι πρόκειται για απαιτήσεις από ανεξασφάλιστα δάνεια αναμένεται να κινηθούν στο εύρος που έχουν διενεργηθεί τέτοιες συναλλαγές. Η αγορά εκτιμά ως πιθανό ενδεχόμενο το χαρτοφυλάκιο Virgo να έλαβε υψηλότερη αποτίμηση ως λιγότερο δουλεμένο στο μέτωπο ανάκτησης απαιτήσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επ. Ανταγωνισμού: Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση επί της κλαδικής έρευνας στην ακτοπλοΐα
- Οι Σομαλοί πειρατές εγκατέλειψαν τάνκερ της Latsco Marine
- ΠΣΕ: Αυξημένο 4,4% στα 21,24 δισ. ευρώ το εμπορικό έλλειμμα στο 9μηνο, χωρίς τα πετρελαιοειδή
- Premia: Αγορά νέου ακινήτου στον Βόλο για τη δημιουργία φοιτητικών κατοικιών
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Καλούνται «φραπές», «χασάπης» και Σεμερτζίδου
- Εργαστηριακοί γιατροί: “Φτάνει πια η αδικία, το clawback είναι υφαρπαγή” (Βίντεο)
- Τέμπη: Ξεκίνησε η δίκη των δύο ελεγκτών της Αρχής Διαφάνειας για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- IKEA: Πτώση κερδών 26%, στα 1,7 δισ. ευρώ λόγω δασμών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








