Επιχειρήσεις

Δ&Π. Καλλιτσάντσης: Ενισχύουν την κατασκευαστική τους δραστηριότητα στην Αθήνα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

O Πάρης Καλλιτσάντσης

Σε ό,τι αφορά την Blend Aναπτυξιακή τη βασική εταιρεία κατασκευών της οικογένειας, προς ολοκλήρωση βαίνει η νέα συνεργασία της, η οποία συνδέεται με την ανακατασκευή τρίτου ξενοδοχείου της σκανδιναβικής αλυσίδας Bob W στο κέντρο της Αθήνας

Σε νέο ακίνητο ετοιμάζονται να επενδύσουν η οικογένεια Καλλιτσάντση (πρώην Ελληνική Τεχνοδομική και ΕΛΛΑΚΤΩΡ) ο Δημήτρης και ο γιος του Πάρις, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα στον ευρύτερο κλάδο, αλλά και σε αυτόν τον κατασκευών, ιδίως, σε ό,τι αφορά ξενοδοχεία και Serviced apartments.

Ειδικότερα, εν μέσω άλλων δύο τουριστικών κατασκευών που έχουν σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας, το τρίο Πάρις Καλλιτσάντσης, Δημήτρης Καλλιτσάντσης και Μιχάλης Κατουνάς, στενός συνεργάτης του πατρός Καλλιτσάντση για πολλά χρόνια, σύστησε πριν μερικά 24ωρα την εταιρεία Β8, με έδρα το κέντρο της Αθήνας και αρχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ, με σκοπό, σύμφωνα με πληροφορίες τη δραστηριοποίηση σε νέο ακίνητο στην πρωτεύουσα.

Ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εισφορές της εταιρείας κατέβαλε επιχειρηματική οντότητα με την επωνυμία «BLEND 8 VENTURES LIMITED» και έδρα την Λευκωσία, εκπρόσωπος της οποίας είναι ο Πάρης Καλλιτσάντσης.

Ανάμεσα στις δραστηριότητας της εταιρείας είναι οι κατασκευές κτιρίων και ξενοδοχείων, οι υπηρεσίες διαχείρισης ακινήτων που δεν προορίζονται για κατοικία, αλλά και οι υπηρεσίες ενοικίασης ακινήτης που προορίζονται για κατοίκηση, δηλαδή σκοποί που συνδέονται τόσο με τη φιλοξενία, όσο και με τη στέγαση, συμπληρώνοντας την βασική εταιρεία Blend Αναπτυξιακή.

Στο παρελθόν, δε, ο Δημήτρης Καλλιτσάντσης ήταν ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μαζί με τον αδελφό του Αναστάσιο (Σάκη), συνδεόμενος με κατασκευές μεγάλων έργων ανά την Ελλάδα.

Ενάμιση χρόνο μετά την Πόρτο Αναπτυξιακή

Υπενθυμίζεται ότι η πιο πρόσφατη εταιρεία που είχαν συστήσει οι τρεις άνδρες, πατέρας, υιός και Μιχ. Κατουνάς, ήταν στα τέλη του 2024 με την επωνυμία Πόρτο Αναπτυξιακή, είχε αρχικό κεφάλαιο 3,5 εκατ. ευρώ και η έδρα της ήταν στην περιοχή της Κηφισιάς.

Βασικός σκοπός της, δε ήταν η διαχείριση ακινήτων, ενώ το κεφάλαιο για τη σύστασή της καταβλήθηκε σε μετρητά από την «BLEND 6 VENTURES LIMITED», η οποία, επίσης, ανήκει στην οικογένεια, με επικεφαλής τον Πάρι Καλλιτσάντση και ασχολείται και αυτή με τα ακίνητα και τις κατασκευές.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την Blend Aναπτυξιακή τη βασική εταιρεία κατασκευών της οικογένειας, προς ολοκλήρωση βαίνει η νέα συνεργασία της, η οποία συνδέεται με την ανακατασκευή τρίτου ξενοδοχείου της σκανδιναβικής αλυσίδας Bob W στο κέντρο της Αθήνας.

Μέσω των εργασιών που έγιναν από την Blend Development, μέσα στο 2025 και τους πρώτους μήνες του 2026, το κτίριο γραφείων επί της Σταδίου μετατρέπεται σε ξενοδοχείο πολυτελών διαμερισμάτων στο μοντέλο που ήδη έχει κάνει η Bob W στα άλλα δύο καταλύματά της στην Αθήνα, το ένα από τα δύο έχει ανακατασκευάσει επίσης η εταιρεία πατέρα και υιου Καλλιτσάντση.

Αξιοποιώντας το ρεύμα που υπάρχει στη χώρα μας για οικήματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, η εταιρεία από την Φινλανδία υπό την επωνυμία BoB W έκανε το ντεμπούτο της στην Ελλάδα το 2023 με δύο οικήματα, το ένα στην περιοχή του Ψυρρή και το δευτερο επί της οδού Ακαδημίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, ήταν ο ένατος σταθμός της εταιρείας, πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, το 2018.

Σημειώνεται ότι η Bob W αναπτύχθηκε ραγδαία από τότε που ιδρύθηκε λίγο πριν από την πανδημία από δύο συνεταιρούς: Τον Sebastian Emberger, ο οποίος κατάγεται από τη Γερμανία, και τον Niko Karstikko, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στο χώρο του real estate, από τη Φινλανδία. Στην παρούσα φάση η Βοb W έχει στο χαρτοφυλάκιό της πάνω από 27 aparthotels, όπως τα ονομάζει, δηλαδή οικήματα, τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα ενός ξενοδοχείου με την ιδιωτικότητα και την θαλπωρή ενός διαμερίσματος.

Ο Sebastian Emberger

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu