Επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ εξαπέλυσε ο Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζονας ότι «θυμίζει όσα συνέβησαν την εποχή της Μάργκαρετ Θάτσερ».
«Είναι “εντυπωσιακό” πως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ένα άλμα στο παρελθόν, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη.
Στην καρδιά της κρίσης ήταν το αναπτυξιακό μοντέλο. Στο μοντέλο που μας οδήγησε στη χρεοκοπία μας γυρνά η ΝΔ» τόνισε ο κ. Δραγασάκης σε συνέντευξη του Στο Κόκκινο.
Παράλληλα εξήγησε ότι «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης είχαμε & στο παρελθόν, αυτοί δεν απέτρεψαν τη χρεοκοπία. Στόχος της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετάβαση σ’ ένα νέο υπόδειγμα Βιώσιμης & Δίκαιης Ανάπτυξης. Αντί αυτού, η ΝΔ, με τις πολιτικές της, προετοιμάζει τις νέες κρίσεις».
Από τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως τόνισε, ο Γ. Δραγασάκης, μπορεί ο κόσμος ν’ αντιληφθεί ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μια κυβέρνηση που υπερασπιζόταν τα συμφέροντα της κοινωνίας, ενώ σήμερα έχουμε ένα συνονθύλευμα μέτρων που μας επιστρέφουν στο παρελθόν που έφερε την κρίση.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ θυμίζει όσα συνέβησαν την εποχής της Μάργκαρετ Θάτσερ. Όταν «δεν υπήρχε κοινωνία, αλλά μόνο άτομα». Όταν όλα έπρεπε να ιδιωτικοποιηθούν.
Έχουν περάσει όμως σχεδόν 40 χρόνια από το αποτυχημένο παλαιοκαπιταλιστικό μοντέλο που εφαρμόζει ο κ.Μητσοτάκης» σχολίασε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eurostat: Το 32,7% των Ευρωπαίων έκανε χρήση τεχνητής νοημοσύνης το 2025 – Στο 44,1% οι Έλληνες
- Κινεζικός δορυφόρος πέρασε σε απόσταση 200 μέτρων από δορυφόρο Starlink
- ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια άνοδος στην επιβατική κίνηση, “φρένο” στα εμπορεύματα στα λιμάνια το β’ τρίμηνο
- Eurostat: Ισχυρή αύξηση στα 18,4 δισ. ευρώ για το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Οκτώβριο
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση επισκεπτών, αύξηση εσόδων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τον Αύγουστο
- IDEAL Holdings: Επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους
- AKTOR: Αρχίζει η διαπραγμάτευση του Ομολογιακού Δανείου 140 εκατ. ευρώ
- Χριστούγεννα στον μαγευτικό Αστέρα στη Βουλιαγμένη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







