«Η κυβέρνηση έχει αποκλειστικό στόχο το τέλος του Προγράμματος και της αναγκαστικής επιτροπείας το 2018. Διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα», είπε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ΕΡΤ FOCUS» της ΕΡΤ.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι μπορεί να συμβάλει στη διενέργεια των βημάτων που απομένουν για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται έως την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, δίνει την δυνατότητα, να επιλύονται ταυτόχρονα τα πολιτικά και τα τεχνικά θέματα» ανέφερε. Η ελληνική κυβέρνηση ασκεί πίεση για την εντατικοποίηση των συνομιλιών «ώστε να ξεκαθαρίσουμε να τελειώνουμε με ένα τρόπο να λυθούν τα θέματα», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «η συμφωνία μπορεί και πρέπει να κλείσει, ικανοποιώντας όμως το συμφωνημένο απ’ όλους στόχο για το τέλος του Προγράμματος το 2018».
«Η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι της αναλογεί. Είναι ώρα το ίδιο να κάνουν και οι εταίροι. Το ΔΝΤ και η Γερμανία να πάρουν τις αποφάσεις τους», τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
Σε ό,τι αφορά τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε πως «οι όποιες καθυστερήσεις μέχρι σήμερα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο σε αποκλίνουσες και αντιφατικές επιδιώξεις μεταξύ δανειστών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο 60% οι εργασίες του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης
- Το τελευταίο αντίο στον Ντιόγκο Ζότα και τον αδερφό του
- Ερντογάν: Η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για καμία χώρα ούτε για την Ελλάδα, εκτός εάν απειληθεί
- ΑΑΔΕ: Πρόστιμα για 8,3 χιλιάδες εικονικά τιμολόγια εκ των οποίων 3,5 χιλιάδες σε κατασκευαστικά έργα
- Μεσσηνία: Στάχτη 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης στο Νιοχώρι
- Γκ. Μαγιορκίνης: Ο κορονοϊός επέστρεψε με τη νέα παραλλαγή «Nimbus»
- 10 χρόνια από τα Tsipra-economics και τις κωλοτούμπες
- Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις σε Σχηματάρι – Χαλκίδα από Δευτέρα 7 Ιουλίου έως και Παρασκευή 8 Αυγούστου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις