Τη θέση ότι οι νέες συνθήκες καθιστούν εντελώς ανεπίκαιρο το Σύμφωνο Σταθερότητας διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης.
«Αυτή την ώρα αυτά που προέχουν είναι: Η ανθρώπινη ζωή, η δημόσια υγεία, ο περιορισμός των συνεπειών σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κ.Δραγασάκης, αναφέροντας ότι η οικονομία πρέπει να στηριχθεί τόσο από την πλευρά των εισοδημάτων και της ζήτησης όσο και από την πλευρά της παραγωγής και της προσφοράς,.
Σε αυτό είναι κρίσιμος ο ρόλος του κράτους, όπως κρίσιμος για τη ρευστότητα της οικονομίας είναι και ο ρόλος των τραπεζών είπε ο κ.Δραγασάκης.
«Η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει ρευστότητα και εμείς από την πλευρά μας να διασφαλίσουμε ότι η ρευστότητα θα φθάσει σε εκείνους που τη χρειάζονται.
Η Ευρώπη οφείλει να δει ότι οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται παγκόσμια (κλιματική κρίση, κορωνοϊός κ.ο.κ.), «καθιστούν εντελώς ανεπίκαιρο το Σύμφωνο Σταθερότητας» και πως, αντίθετα, «έχουμε ανάγκη από ένα νέο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το μέλλον».
Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «αισθανόμαστε περήφανοι που αφήσαμε ένα κράτος ικανό να κινητοποιείται σε δύσκολες συνθήκες και με ένα απόθεμα 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που προσφέρει ασφάλεια στη χώρα».
«Μέρος των 30 δισ. μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία.
Η κρίση που ζούμε αυτές τις μέρες εκθέτει όλες τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες για το ρόλο των αγορών, το ρόλο του κράτους.
Η ΝΔ και προεκλογικά και μετεκλογικά μίλαγε για το «πλεονάζον» προσωπικό και τις ιδιωτικοποιήσεις και στην υγεία.
Αυτή η κρίση να γίνει ευκαιρία για νέα κοινωνική συνειδητοποίηση γύρω από την ανάγκη για δημόσιες πολιτικές και ισχυρό κοινωνικό κράτος» υποστήριξε ο κ.Δραγασάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ουάνγκ Γι (Κινέζος ΥΠΕΞ): Κίνα και Καναδάς θα πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία τους
- ΑΑΔΕ: Σφραγίστηκαν για δυο χρόνια τρία πρατήρια βενζίνης στην Αττική με «πειραγμένες» αντλίες
- Ζαχαράκη προς πρυτάνεις: «Καθαροί κανόνες, καθαρές ευθύνες»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες εν αναμονή της επιστολής Τραμπ στην ΕΕ για τους δασμούς
- ΟΗΕ: Δεν θα ανανεωθεί η συμφωνία για τις ρωσικές εξαγωγές τροφίμων και λιπασμάτων
- Επίδομα 100 ευρώ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα επιμόρφωσης
- Τζένσεν Χουάνγκ: Ρευστοποίησε μετοχές της Νvidia αξίας 36,4 εκατ. δολαρίων
- Μητέρα της Μουρτζούκου: «Πίστευα ότι κάτι έχει κάνει στην αδερφή της»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις