Η Κίνα συγκαταλέγεται στις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα επιδιώκει να έχει στενότερη σχέση. Αλλά η Ελλάδα επιδιώκει επίσης να οικοδομήσει ισχυρότερους δεσμούς με την Ιαπωνία, την Ινδία και άλλες ασιατικές χώρες, δηλώνει στο Nikkei Asian Review ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Δεν θέλουμε να έχουμε μία μονόπλευρη αποκλειστική σχέση», αναφέρει στο ασιατικό πρακτορείο ο κ. Δραγασάκης. Εξάλλου, «αντιλαμβανόμαστε τις πολιτικές μας ως προσπάθεια να βρούμε τρόπους να έχουμε στενές σχέσεις με ολόκληρη την Ασία, (συγκεκριμένα) Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία».
Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί κλειδί για την Πρωτοβουλία «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» της Κίνας, που επιδιώκει να συνδέσει την Ασία με τη Ευρώπη μέσω στεριάς και θάλασσας. Το 2016, η Cosco Shipping Holdings, ο κρατικός ναυτιλιακός κολοσσός της Κίνας, εξαγόρασε την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Η Κίνα βρίσκεται έκτοτε σε επενδυτικό «πυρετό» στη Ελλάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Coca-Cola HBC: Εκτακτη Γενική Συνέλευση για το mega deal στην Αφρική
- Η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πόσοι ωφελούνται και οι λεπτομέρειες που ζητούν αποσαφήνιση
- Euroleague: Νίκη για τον Παναθηναϊκό, ήττα για τον Ολυμπιακό στην 16η αγωνιστική
- Τραμπ: Αποκλεισμός των πετρελαιοφόρων από τη Βενεζουέλα που έχουν υποβληθεί σε κυρώσεις
- Τράπεζα της Αγγλίας: Ο πληθωρισμός το τελευταίο εμπόδιο πριν από την απόφαση για τα επιτόκια
- Αγρότες: Την Πέμπτη πανελλαδική σύσκεψη – Δεν διαφαίνεται εκτόνωση της κατάστασης
- MetaΧ: Οι μετοχές εκτοξεύθηκαν 700% στην πρεμιέρα τους στις αγορές
- Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







