Η Ελλάδα θα καταθέσει έως τα μεσάνυχτα αίτημα αναβολής της δόσης προς του ΔΝΤ, αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, αποκαλύπτοντας παράλληλα, ότι εισηγήθηκε στον Πρωθυπουργό να αποδεχθεί τη συμφωνία.
«Η συμφωνία θα μπορούσε να κλείσει από τον Φεβρουάριο, αν υπήρχε πολιτική βούληση» εξήγησε, προσθέτοντας ότι πάμε σε νέο πρόγραμμα, σε νέο σχέδιο.
«Εισηγήθηκα στον Τσίπρα να αποδεχθεί τη συμφωνία» τόνισε εν συνεχεία, ενώ υποστήριξε ότι «δεν άρεσε το δημοψήφισμα, γιατί οι εταίροι έχουν συνηθίσει στο yes».
«Η Ελλάδα θα καταθέσει αίτημα αναβολής της δόσης προς το ΔΝΤ, η οποία λήγει απόψε τα μεσάνυχτα» τόνισε ο αντιπρόεδρος.
Παράλληλα, εξήγησε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με αξιωματούχους της ΕΚΤ, αξιώνοντας την αύξηση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.
Σημειώνεται ότι το ύψος του ELA παραμένει αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ένας νέο σχεδιασμός, ο οποίος θα το καταστήσει βιώσιμο.
«Η Ελλάδα επιζητεί μία λύση που δεν θα συνιστά υποταγή αλλά και δεν θα αποποιείται τις ευθύνες της χώρας» τόνισε εν συνεχεία ο κ. Δραγάσακης, προσθέτοντας ότι «για να βρούμε λύση, πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα».
Όπως εξήγησε, το πρόγραμμα απέτυχε και ήταν τελματωμένο από τον περασμένο Αύγουστο, σπεύδοντας να σημειώσει ότι σήμερα λήγει πρακτικά.
Η κυβέρνηση σήμερα κατέθεσε μία νέα πρόταση ζητώντας 2ετές πρόγραμμα που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, συμπλήρωσε παράλληλα ο κ. Δραγασάκης.
«Επιζητούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την εκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας» εξήγησε χαρακτηριστικά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Bluegr Hotels & Resorts: Απέσπασες 6 Διαμάντια στα EFQM Global Awards 2025
- Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας, η αυτοδυναμία έκλεισε τον κύκλο της»
- Η πλατφόρμα MTS Greece θα λάβει ενισχυμένη αναγνώριση από τον ΟΔΔΗΧ
- ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ προειδοποιούν: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα «αγγίξουν» εμπόριο, τουρισμό και βιομηχανία
- Κοζάνη: 17,4 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση οικισμού Ακρινής
- Κούσνερ και Γουίτκοφ επιμένουν η Ουκρανία να παραδώσει εδάφη
- ΔΥΠΑ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω
- Υπ. Άμυνας: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές στις Ένοπλες Δυνάμεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







