"Τα data centers είναι για όλους μας"
Η Κρήτη μπαίνει δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη της ψηφιακής συνδεσιμότητας. Το HER1, το πρώτο carrier-neutral data center του νησιού, αλλάζει τα δεδομένα για τη Νότια Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.
Ο Γιώργος Δριτσάνος, Vice President Secure Power & Data Centers για την Κεντροανατολική Ευρώπη της Schneider Electric, μίλησε για ένα έργο που δεν αφορά μόνο την τεχνολογία, αλλά την ίδια την καθημερινότητα: από πιο γρήγορο ίντερνετ και καλύτερες υπηρεσίες μέχρι νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις σε καινοτομία.
Το μέλλον περνάει από την Κρήτη και το HER1 δείχνει τον δρόμο, όπως σημειώνει.
Όπως τονίζει ο κ. Δριτσάνος, η λειτουργία ενός data center δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.
Ο κάθε πολίτης επωφελείται καθημερινά μέσα από γρηγορότερες και πιο αξιόπιστες ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το streaming, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, οι δημόσιες υπηρεσίες και οι εφαρμογές υγείας και εκπαίδευσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εύβοια: Φωτιά στη Μαούνη – Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα
- Walmart: Καθαρά κέρδη 7,03 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο 2025
- Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για 6 Περιφέρειες την Παρασκευή 22/08
- Συνελήφθη Ουκρανός ως ύποπτος για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream το 2022
- Πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο Απόστολος Βεσυρόπουλος
- Τουρκία: Οι λιμενικές αρχές εξετάζουν αν τα πλοία που αγκυροβολούν συνδέονται με το Ισραήλ
- Tom Greenwood: Χαροπαλεύει στο Κρατικό Νίκαιας ο δισεκατομμυριούχος CEO της Volt
- Ζελένσκι: Ζητά λεπτομέρειες για τις εγγυήσεις ασφάλειας, προτείνει την Τουρκία για συνάντηση με Πούτιν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις