«Δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.
Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης North 98.0 σημείωσε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις «δεν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι στο ιδεολογικό, πολιτικό, στρατηγικό και αναπτυξιακό οπλοστάσιο του ΣΥΡΙΖΑ».
Και πρόσθεσε: «Δεχθήκαμε τον συμβιβασμό γι’ αυτές τις ήδη εννέα ιδιωτικοποιήσεις που η διαδικασία τους είχε ήδη ξεκινήσει όταν υπογράφηκε η συμφωνία του περσινού καλοκαιριού. Αυτό ήταν το σημείο συμβιβασμού στις ιδιωτικοποιήσεις. Πέραν τούτου δεν υπάρχει άλλη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού κράτους αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις δεν δεσμευτήκαμε ότι θα τις κάνουμε με όρους αποικίας αλλά με τους αξιοπρεπέστερους όρους ως προς τον ελληνικό λαό».
Ακόμη ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «είμαστε μια κυβέρνηση με αντιφάσεις ακριβώς γιατί στοχεύουμε σε μια κοινωνία βιώσιμη αναπτυξιακή με δικαιοσύνη και ισοκατανομή και την ίδια στιγμή βιώνουμε υποχρεωτικές και δεσμευτικές πολιτικές που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση» καταλήγοντας ότι αυτή η αντίφαση «δεν είναι αντίφαση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν είναι ένα κόμμα διαπλεκόμενο και η αντίφαση αυτή μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικότερα από κάθε άλλη πολιτική παράταξη που κινείται στον νεοφιλελευθερισμό».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Attica Πολυκαταστήματα χτύπησε το καμπανάκι στο Χρηματιστήριο
- Mε υπογραφή Hilton το ξενοδοχείο που θα κατασκευάσει η Dimand στο έργο του Φιξ στη Θεσσαλονίκη
- Η Volkswagen ρίχνει το κόστος στην ηλεκτροκίνηση: Ηλεκτρικά πόλης από 24.990 ευρώ
- Eurostat: Στο 6,2% η ανεργία στην ευρωζώνη τον Μάιο – Τρίτη υψηλότερη με 8,1% η Ελλάδα
- Ευρωπαϊκές μάχες επιβίωσης με τρία ακόμα εισιτήρια για τους “16” του Μουντιάλ
- Το υπ. Ανάπτυξης ενέκρινε τη διάσπαση κλάδου της Prodea Investments
- MEDITERRA Α.Ε. - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2025
- Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο αναστάτωσε τα Δωδεκάνησα και τα τουρκικά παράλια
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







