Για αισιοδοξία των Βρυξελλών σχετικά με την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ Θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, κάνει λόγο η Deutsche Welle με αφορμή σχετικές δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου.
Οι συζητήσεις στην Αθήνα προχωρούν σημειώνοντας πρόοδο «ελπίζω ότι μέχρι τη συνεδρίαση της Δευτέρας (4/12/2017), οι δύο πλευρές θα έχουν φτάσει σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο», ανάφερε ο αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε πως αυτό δεν σημαίνει ότι ολοκληρώνεται και η αξιολόγηση.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μετά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο η ελληνική πλευρά θα πρέπει να υλοποιήσει τις περίπου 100 προαπαιτούμενες δράσεις αυτής της συμφωνίας.
Ένα πακέτο προαπαιτούμενων αναμένει ότι θα υλοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ το δεύτερο τις πρώτες μέρες του επόμενου έτους.
Ο ίδιος βλέπει το πολιτικό κλείσιμο της αξιολόγησης στη συνεδρίαση του Εurogroup στις 22 Ιανουαρίου και την εκταμίευση της δόσης στα μέσα Φεβρουαρίου.
Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα, αυτή τη φορά όλα εξελίσσονται εξαιρετικά ομαλά, ανέφερε ο αξιωματούχος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κωνσταντοπούλου: Ο Μυλωνάκης εμπλεκόταν σε παρακολουθήσεις βουλευτών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ζητά άμεσες παρεμβάσεις για τη διασφάλιση της επαγγελματικής στέγης
- ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ: «Φτερά» ανάπτυξης από τα φωτοβολταϊκά
- REVOIL: Κατάρτιση SPA για την εξαγορά της Μαλτέζος
- Δυστύχημα Τεμπών: Στην πρόεδρο εφετών και στους διαδίκους η εισαγγελική πρόταση 996 σελίδων
- ΟΣΕ: Aποκαταστάθηκε η ζημιά στο τηλεδιοικούμενο τμήμα ΣΣ Θήβας – ΣΣ Δαύλειας
- Eurobasket: Πόσα χρήματα παίρνει η Εθνική Ελλάδας για το χάλκινο μετάλλιο
- Η οικονομία της Κίνας επιβράδυνε τον Αύγουστο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις