Ο προϋπολογισμός των νέων θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ
Επιπλέον 1.000 νέες επιδοτούμενες θέσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) θα διατεθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, δικαίωμα αίτησης θα έχουν μόνο οι Δήμοι και οι Περιφέρειες που δεν έκαναν αίτηση για τις 6.000 θέσεις που είχαν διατεθεί αρχικά.
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για τις 6.000 θέσεις έληξε την Παρασκευή, καθώς υπερκαλύφθηκαν σε διάστημα δύο εβδομάδων. Επισημαίνεται ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθεί σε λειτουργία η σχετική πλατφόρμα για τις συγκεκριμένες θέσεις και θα ακολουθήσει ανακοίνωση.
Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης της ΔΥΠΑ για τη στήριξη των ανέργων της πληθυσμιακής ομάδας που αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια ένταξης και επανένταξης στην αγορά εργασίας και απευθύνεται σε φορείς από ένα ευρύ φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης, όπως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, καθώς και επιχειρήσεις και οργανισμούς της Κεντρικής Διοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ μηνιαία.
Μετά την κάλυψη των 26.500 θέσεων που είχαν διατεθεί αρχικά, το πρόγραμμα επεκτάθηκε πρόσφατα, φτάνοντας τις 32.500 θέσεις, σε όλη την επικράτεια, ενώ τώρα οι θέσεις θα ανέλθουν στις 33.500.
Ο προϋπολογισμός των νέων θέσεων εργασίας ανέρχεται σε 17,5 εκατ. ευρώ.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τον ιστότοπο www.dypa.gov.gr.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Μυστικές επιχειρήσεις της CIA στη Βενεζουέλα, εξετάζει χερσαία πλήγματα
- Νεκρός μετά από πυροβολισμούς στο χωριό Ευζώνους του Κιλκίς
- Σεισμός 4,5 Ρίχτερ Ν/Α της Κρήτης
- Συζήτηση αρχηγών κομμάτων στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική
- Να ξαναρχίσει τον πόλεμο απειλεί το Ισραήλ αν η Χαμάς δεν παραδώσει όλες τις σορούς
- Φωτιά σε αποθήκη με ψυγεία φρούτων
- Οικογένεια Στεργίου Α.Ε.: Χρονιά ήπιας ανάπτυξης το 2024 αλλά θεμελίωσης μιας μεγάλης επένδυσης και νέων δυνατοτήτων
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις