Μετά το επιχειρηματικό βήμα σε start up γονεικότητας
Τις επόμενες εβδομάδες ανοίγει τις πύλες του, σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, το επόμενο επιχειρηματικό βήμα της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση υπό την επωνυμία ”The Birth Center”, στην περιοχή της Φιλοθέης, πολύ κοντά στο πάλαι ποτέ μαιευτήριο ”Λητώ”, το οποίο έκλεισε οριστικά τον περασμένο Φεβρουάριο.
Ο αρχικός στόχος, έτσι όπως είχε ανακοινωθεί το φθινόπωρο του 2024 από την ίδια την νεαρή επιχειρηματία ήταν να ανοίξει την άνοιξη του 2025, ωστόσο σημειώθηκαν κάποιες καθυστερήσεις.
Η ίδια ανέβασε φωτογραφία από τις εργασίες στα Social media αναφέροντας χαρακτηριστικά ”So close” (σσ: τόσο κοντά).
Πρόκειται για το πρώτο Ανεξάρτητο Κέντρο Φυσικού Τοκετού στην Ελλάδα, το The Birth Center, το οποίο ιδρύεται από την Εριέττα Kούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια και πρόεδρο του ιδρύματος Kind Things, ethical investor, συν-ιδρύτρια του The Birth Center και την Κατερίνα Γεωργακούλα, μαία-ιδρύτρια του IROIS.
Το συγκεκριμένο θα είναι το πρώτο Κέντρο Φυσικού τοκετού στην Ελλάδα, του οποίου η φιλοσοφία είναι οι γυναίκες να έχουν τη δυνατότητα να γεννήσουν φυσικά σε περιβάλλον που τους δίνει την αίσθηση ότι βρίσκονται σπίτι τους ή αν το επιθυμούν στο νερό.
«Ο στόχος του κέντρου μας δεν είναι κάθε γυναίκα να γεννήσει στο νερό, ούτε να μειώσουμε εκείνες που από επιλογή αποφασίζουν να φέρουν το παιδί τους στον κόσμο στο περιβάλλον ενός μαιευτηρίου. Στόχος είναι το κέντρο μας να αποτελέσει ένα hub ενημέρωσης και ενδυνάμωσης κάθε εγκύου, έτσι ώστε όπου και όπως και να επιλέξει να γεννήσει, να έχει τις γνώσεις που χρειάζεται για να απαιτήσει τον σεβασμό που της αναλογεί, διεκδικώντας τα δικαιώματά της σε ένα σύστημα που τη θεωρεί παθητικό δέκτη και όχι ενεργό παράγοντα στον ίδιο της τον τοκετό.Ήμουν τυχερή λόγω του ονόματός μου, καθώς η γνώμη μου και η ικανοποίησή μου μετρούσε», είχε αναφέρει στην παρουσίαση του κέντρου πριν από μερικούς μήνες η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση σχετικά με τη δική της εμπειρία γέννας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις