Η επιβολή εμπάργκο όπλων στη Τουρκία είναι άμεση ανάγκη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «η Τουρκία βομβαρδίζει για άλλη μια φορά τους Κούρδους στη Βόρεια Συρία, που με τον δικό τους αγώνα αναχαιτίστηκε το Ισλαμικό κράτος», αφήνοντας αιχμές για τη στάση της ΕΕ με την αναφορά ότι «φαίνεται να ξεχνάμε εύκολα καθώς παραμένουμε παρατηρητές των προκλήσεων και των συνεχών παραβιάσεων του Διεθνούς Δικαίου».
«Είχε μάλιστα το θράσος την Κυριακή να απειλήσει τη χώρα μας λέγοντας ότι αν δεν κάτσει φρόνιμα, σύντομα η Αθήνα θα είναι εντός του εύρους του νέου πυραύλου που κατασκευάζει», επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.
«Είναι συμπεριφορά αυτή μιας συμμαχικής χώρας, όπως κάποιοι θεωρούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Συμβούλιο; Τί άλλο πρέπει να γίνει για να πάρετε μέτρα; Το ελάχιστο, που μπορεί να γίνει, είναι η επιβολή άμεσα εμπάργκο όπλων και κυρώσεων που θα πλήξουν το καθεστώς Ερντογάν», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε logistics διαφήμιση και τυχερά παίγνια με πιλοτική εφαρμογή από σήμερα
- Μεικτές τάσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και το πετρέλαιο
- Ο Μακρόν πιέζει για νέους ευρωπαϊκούς φόρους στον προϋπολογισμό των €2 τρισ.
- ΑΑΔΕ: Διαθέσιμο από 1η Ιουλίου το ψηφιακό Αποδεικτικό Είσπραξης και νέες λειτουργικότητες
- ΔΕΗ – RWE: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
- Η Allwyn μειώνει το κόστος δανεισμού με ανατιμολόγηση δανείου και νέα έκδοση ομολόγων
- Μουντιάλ 2026: Η ώρα της αλήθειας έφτασε για Βραζιλία, Γερμανία και Ολλανδία
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - RWE και ΔΕΗ: Σε πλήρη λειτουργία φωτοβολταϊκά σχεδόν 1 GW στη Δυτική Μακεδονία
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








