Εστειλε επιστολή στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη
Επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, αναδεικνύοντας την κρισιμότητα του ζητήματος των καθυστερήσεων στις πληρωμές του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις, απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η έλλειψη συνέπειας από πλευράς του Δημοσίου στην εξόφληση τιμολογίων και υποχρεώσεων προς επαγγελματίες, προμηθευτές και αναδόχους έργων, επιβαρύνει σημαντικά τη ρευστότητα της αγοράς, στερώντας ζωτικά κεφάλαια από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τη στιγμή που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε αυξημένες φορολογικές και λειτουργικές επιβαρύνσεις.
Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δείχνουν πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες ξεπερνούν πλέον τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, με τις καθυστερήσεις να εκτείνονται ακόμη και σε συμβάσεις που εκτελέστηκαν πριν από εννέα ή δώδεκα μήνες.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς ζητά: επιτάχυνση των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής, σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα εξόφλησης, πρόβλεψη για τόκους υπερημερίας όπου οι καθυστερήσεις υπερβαίνουν το εύλογο χρονικό όριο, δυνατότητα συμψηφισμών μεταξύ υποχρεώσεων Δημοσίου και ιδιωτών.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θοδωρής Καπράλος: «Δεν μπορεί το κράτος να είναι συνεπές μόνο όταν εισπράττει και να παραμένει ασυνεπές όταν καλείται να πληρώσει. Η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν αντέχει άλλη καθυστέρηση.»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το Ειδικό Εποχικό Βοήθημα 2025
- Υπ. Παιδείας: 681.551 ευρώ στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για συντήρηση υποδομών
- ΤτΕ: Αμετάβλητο στο 0,34% το επιτόκιο στις νέες καταθέσεις τον Ιούλιο, μειώθηκε στο 4,49% στα νέα δάνεια
- Κύπελλο ποδοσφαίρου Ελλάδας: Τι έβγαλε η κλήρωση της League Phase
- Eurostat: Οριακή αύξηση 0,2% στις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων τον Ιούλιο στην ευρωζώνη
- Οrange Grove: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τον νέο κύκλο Incubation
- Επεισόδιο με Έλληνες ψαράδες στο Θρακικό Πέλαγος – Τουρκικά αλιευτικά πυροβόλησαν στον αέρα
- Σι Τζινπίνγκ: Ο κόσμος θα πρέπει να επιλέξει «ειρήνη ή πόλεμο»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις