"Όταν το κράτος επιβάλλει νέες υποχρεώσεις παρακολούθησης και τεχνικής διασύνδεσης, οφείλει να καλύπτει το σχετικό κόστος"
Την έντονη ανησυχία του για τη νέα μηνιαία χρέωση των 3,50 € ανά POS, την οποία καλούνται να πληρώνουν από 1η Αυγούστου 2025 οι επιχειρήσεις που διασυνδέονται υποχρεωτικά με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Αναφέρει πιο συγκεκριμένα: “Η συγκεκριμένη επιβάρυνση αφορά την τεχνική υποστήριξη της διασύνδεσης, αλλά στην πράξη μετακυλίει στην πλάτη των επαγγελματιών ένα κόστος που δεν προκύπτει από δική τους λειτουργική ανάγκη, αλλά από κρατική απαίτηση συμμόρφωσης.
Όταν το κράτος επιβάλλει νέες υποχρεώσεις παρακολούθησης και τεχνικής διασύνδεσης, οφείλει να καλύπτει το σχετικό κόστος και όχι να το μεταθέτει στους ήδη επιβαρυμένους επιχειρηματίες.
Αυτό το νέο έξοδο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων επιβαρύνσεων, όπως:
- η αύξηση των τραπεζικών προμηθειών,
- το διαρκές κόστος αναβαθμίσεων λογισμικού,
- οι αυξανόμενες χρεώσεις υπηρεσιών POS και ταμειακών συστημάτων και
- ο γενικότερος πληθωρισμός λειτουργικών δαπανών.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς θεωρεί, πως τα τεχνικά κόστη που εξυπηρετούν στόχους του κράτους, θα πρέπει να καλύπτονται από το ίδιο.
Η υγιής επιχειρηματικότητα, χρειάζεται δικαιοσύνη στη μεταχείριση, σταθερό πλαίσιο λειτουργίας και ουσιαστική υποστήριξη στη συμμόρφωση με τις ψηφιακές απαιτήσεις”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρεάλ Μαδρίτης: Η Louis Vuitton επίσημος χορηγός της «βασίλισσας»
- ΟΔΔΗΧ: Δεν θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ομολόγων της 18ης Ιουνίου
- Εγκαινιάστηκε το νέο Διθέσιο Νηπιαγωγείο στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας
- Trade Estates: Στις 19 Ιουνίου η αποκοπή για το υπόλοιπο μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή
- ΕΕΑ για ψηφιακό πελατολόγιο: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την υποχρεωτική εφαρμογή του
- Μέση Ανατολή: Νέα ισραηλινή επίθεση στην εγκατάσταση της Νατάνζ του Ιράν – Τουλάχιστον 95 τραυματίες
- ΣΕΒ: Υπέγραψε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Καπνοβιομηχανίας 2025 – 2026
- Πέθανε η ηθοποιός Κατερίνα Γιουλάκη σε ηλικία 87 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις