"Είχαμε τονίσει εγκαίρως ότι το καθεστώς των αφορολόγητων μικροδεμάτων δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού"
Την πολιτική συμφωνία του ECOFIN για την επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ στα μικροδέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, με εφαρμογή από το 2026, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις πάγιες θέσεις και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, σχετικά με τις στρεβλώσεις που προκαλούσε το προηγούμενο καθεστώς στον υγιή ανταγωνισμό και στη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θοδωρή Καπράλου «Η απόφαση του ECOFIN αποτελεί μια ουσιαστική θεσμική νίκη για το ευρωπαϊκό και ελληνικό εμπόριο και δικαιώνει τις σταθερές παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά τα τελευταία χρόνια.
Είχαμε τονίσει εγκαίρως ότι το καθεστώς των αφορολόγητων μικροδεμάτων δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Η σημερινή εξέλιξη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ενισχύει την προσπάθεια για μια δίκαιη και ισότιμη αγορά.
Θα παρακολουθούμε στενά τα επόμενα βήματα ώστε η εφαρμογή από το 2026 να γίνει νωρίς, με σαφείς κανόνες και χωρίς νέες στρεβλώσεις».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θεσμικά για την προστασία και ενίσχυση του οργανωμένου εμπορίου, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένος σε ένα ανταγωνιστικό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας για όλες τις επιχειρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣτΕ: «Παγώνει» ο διαγωνισμός του Υπερταμείου για την μαρίνα Αρετσούς στην Καλαμαριά
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 152,1 εκατ. ευρώ το 2025, με ώθηση από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ ΣΕ ΕΙΔΟΣ
- Χρηματιστήριο: Πέρασε με κέρδη 1,50% από τα… Στενά του Ορμούζ – Τραπεζικό άλμα +3,81%
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 2025
- Ανακοίνωση Προγραμματισμένης Συντήρησης Ιστότοπου – www.athexgroup.gr
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟ 17.04.2026 ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








