"Είχαμε τονίσει εγκαίρως ότι το καθεστώς των αφορολόγητων μικροδεμάτων δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού"
Την πολιτική συμφωνία του ECOFIN για την επιβολή δασμών από το πρώτο ευρώ στα μικροδέματα που εισάγονται από τρίτες χώρες, με εφαρμογή από το 2026, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις πάγιες θέσεις και τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας, σχετικά με τις στρεβλώσεις που προκαλούσε το προηγούμενο καθεστώς στον υγιή ανταγωνισμό και στη βιωσιμότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, Θοδωρή Καπράλου «Η απόφαση του ECOFIN αποτελεί μια ουσιαστική θεσμική νίκη για το ευρωπαϊκό και ελληνικό εμπόριο και δικαιώνει τις σταθερές παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά τα τελευταία χρόνια.
Είχαμε τονίσει εγκαίρως ότι το καθεστώς των αφορολόγητων μικροδεμάτων δημιουργούσε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Η σημερινή εξέλιξη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ενισχύει την προσπάθεια για μια δίκαιη και ισότιμη αγορά.
Θα παρακολουθούμε στενά τα επόμενα βήματα ώστε η εφαρμογή από το 2026 να γίνει νωρίς, με σαφείς κανόνες και χωρίς νέες στρεβλώσεις».
Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, θα συνεχίσει να παρεμβαίνει θεσμικά για την προστασία και ενίσχυση του οργανωμένου εμπορίου, παραμένοντας σταθερά προσανατολισμένος σε ένα ανταγωνιστικό και διαφανές πλαίσιο λειτουργίας για όλες τις επιχειρήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Vitex (Αφοί Γιαννίδη): Ρεκόρ πωλήσεων αλλά οι επισφάλειες μείωσαν τα κέρδη
- ElvalHalcor: Υπερκάλυψη 2,75 φορές στην αύξηση κεφαλαίου των 250 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με το βλέμμα σε σύγκρουση ΗΠΑ – Ιράν και τεχνολογία
- Πράσινο φως από Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το νέο «Καραϊσκάκη» του Μαρινάκη
- Χαβιέ Τέμπας κατά FIFA: «Καταστρέφει την ποδοσφαιρική βιομηχανία, να παραιτηθεί ο Ινφαντίνο»
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. 22 – 07 – 2026
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 22 – 07 – 2026
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Ανακοίνωση – Εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά των νέων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








