Στο πλαίσιο της εμπλοκής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, η IDEAL Holdings έχει δεσμευτεί να επιδιώξει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) επένδυσε 15 εκατ. ευρώ στο πενταετές ομόλογο που εκδόθηκε από την IDEAL Holdings, συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.
Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, η IDEAL Holdings είναι μια ελληνική επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται σε εξαγορές μεσαίου μεγέθους και αναπτυξιακές επενδύσεις κεφαλαίου και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εκτείνεται επί του παρόντος σε τρεις τομείς: πολυκαταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών πολυκαταστημάτων Attica), τεχνολογία πληροφοριών (IT, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των υπηρεσιών εμπιστοσύνης) και τη μεταποίηση.
Τα έσοδα του ομολόγου θα κατευθυνθούν για την αναχρηματοδότηση ενός δανείου που συνήφθη για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της επιχείρησης πολυκαταστημάτων, την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού χρέους και την υποστήριξη μελλοντικών εξαγορών.
Στο πλαίσιο της εμπλοκής της EBRD, η IDEAL Holdings έχει δεσμευτεί να επιδιώξει επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με δυναμικότητα παραγωγής τουλάχιστον 3 MWp για την κάλυψη μεγάλου μέρους των ετήσιων ενεργειακών αναγκών του παραγωγικού της τμήματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Συμφωνία εκεχειρίας Ισραήλ – Λιβάνου με φόντο τον πόλεμο με το Ιράν
- Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ με τα μαθήματα ειδικότητας
- Πτώση για τις ασιατικές μετοχές, το πετρέλαιο υποχωρεί από τα υψηλά επίπεδα
- Καιρός: Αστατος με βροχές και καταιγίδες σήμερα
- Wall Street: Πτώση λόγω πετρελαίου και ομολόγων
- Στη Βουλή το νομοθετικό κενό (δώρο) που προκαλεί νέο «κύμα» ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα υγείας
- Hellenic Train και Όμιλος Κοπελούζου ίδρυσαν την FxD Logistics Α.Ε. για το Θριάσιο ΙΙ
- ΟΤΕ: Μόνος στην κορυφή της Ελλάδας με rating «Α-» από την S&P
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








