Επιχειρήσεις

ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους

Financialreport.gr

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος, ο οποίος από τότε που ανέλαβε καθήκοντα είχε βάλει στο συμβόλαιο να πάρει bonus εάν η εταιρεία πουληθεί...

Εάν πουληθεί το Χρηματιστήριο το σίγουρο είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος θα πάρει βγει κερδισμένος αφού θα πάρει ειδικό bonus

Η διοίκηση της ΕΧΑΕ, που εκμεταλλεύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόταση εξαγοράς του από το Euronext. Στην ανακοίνωσε ουσιαστικά δεν λέει τίποτα, ούτε παίρνει κάποια θέση. Λέει ότι θα εξετάσει την πρόταση με τους συμβούλους.

Η αλήθεια είναι ότι εάν γίνει η εξαγορά ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, Γιάννος Κοντόπουλος θα πάρει bonus, αφού αυτό προβλέπεται στο συμβόλαιο που έχει με την ΕΧΑΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext

Προφανώς το υπουργείο θεωρεί το τίμημα χαμηλό, αφού το Euronext δίνει premium μόνο 14,4% και αντάλλαγμα σε μετοχές

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΧΑΕ

Την 1η Ιουλίου 2025, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΧΑΕ (Ελληνικά Χρηματιστήρια – Χρηματιστήριο Αθηνών Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών) έλαβε μια αυτόκλητη, μη δεσμευτική και υπό όρους πρόταση εξαγοράς με ανταλλαγή μετοχών από την Euronext.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τους συμβούλους του, αξιολογεί την πρόταση από στρατηγική και οικονομική σκοπιά.

Επί του παρόντος, το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει προβεί σε συζητήσεις με την Euronext και θα ανταποκριθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu