Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ποντάρουν στην αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους
Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκαν κατά 13,7% τον Απρίλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σημειώνοντας το μεγαλύτερο άλμα από τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε την Τετάρτη ο ευρωπαϊκός οργανισμός αυτοκινητοβιομηχανίας, μετά την πτώση των ταξινομήσεων τον Μάρτιο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) δήλωσε ότι η άνοδος στις μεγάλες αγορές της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας οδήγησε στην αύξηση, ενώ το πρόωρο Πάσχα πρόσθεσε δύο επιπλέον ημέρες πωλήσεων στο μήνα.
Οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ποντάρουν στην αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του έτους, παρά την προειδοποίηση ότι η αγορά θα είναι δύσκολη λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης των πωλήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και του αυξανόμενου κινεζικού ανταγωνισμού, ενώ οι καταναλωτές αγωνίζονται με τα υψηλά επιτόκια.
Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία τον Απρίλιο αυξήθηκαν κατά 14,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ εκείνες των υβριδικών-ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 33,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία του ACEA.
Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, είτε πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, είτε για plug-in υβριδικά ή πλήρως υβριδικά, που πωλήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσώπευαν το 47,8% του συνόλου των ταξινομήσεων νέων επιβατικών αυτοκινήτων τον Απρίλιο, από 44,1% το προηγούμενο έτος.
Οι ταξινομήσεις αυτοκινήτων στις τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen, Stellantis και Renault αυξήθηκαν κατά 15,5%, 1,7% και 11,0% αντίστοιχα στην ΕΕ, ενώ η Toyota είδε τις ταξινομήσεις να κάνουν άλμα 47,3%.
Ο αριθμός των νέων οχημάτων που ταξινομήθηκαν τον Απρίλιο στην ΕΕ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ) αυξήθηκε κατά 12,0% σε 1,08 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕ: Στα 34,7 δισ. λίτρα η παραγωγή μπύρας το 2024 – Στη 12η θέση η Ελλάδα
- Το φαινόμενο Sydney Sweeney και η καμπάνια American Eagle
- Ράλι Ακρόπολις: Ανακοινώθηκε το ημερολόγιο του WRC για το 2026
- “Πράσινο” φως για έξι μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, “κόκκινο” για πέντε
- Samsung: Βλέπει αύξηση 50% στις πωλήσεις του Galaxy Z Fold 7 στις ΗΠΑ
- Τουρκία: Mείωση 12,1% στο εμπορικό έλλειμμα τον Ιούλιο 2025
- Τζακ Μα: Ο mister “δεν ξέρω τίποτα” που έγινε δισεκατομμυριούχος από το Alibaba
- Παλαιό Φάληρο: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη κατάσταση στη μητέρα της τρίχρονης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις