Αίτημα της νέας ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του προγράμματος προσαρμογής πέραν της 28ης Φεβρουαρίου θα αναμένει το Eurogroup, με όλες τις ενδείξεις να δείχνουν πως η παράταση θα είναι μεγαλύτερη των δύο εβδομάδων.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης στo πλαίσιo ενημέρωσης Τύπου σήμερα, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες ανέφερε πως «είναι έξω από κάθε στατιστική πιθανότητα» να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος της τρόικας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.
Ο ίδιος είπε πως θα πρέπει να εξετασθεί μια νέα επέκταση του προγράμματος. Ωστόσο, αν και δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα της νέας παράτασης, ανέφερε με νόημα πως θα πρέπει να ξεπερνά τη μια ή τις δύο εβδομάδες.
Ο αξιωματούχος αποσαφήνισε πως προϋπόθεση για την επέκταση του προγράμματος διάσωσης είναι να το αιτηθεί η νέα ελληνική κυβέρνηση.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μετά τις ελληνικές εκλογές, έχει συμφέρον να περιορίσει οποιονδήποτε κίνδυνο για το καλό της χώρας και των πολιτών.
Αν και ερωτήθηκε για το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους αρκέσθηκε να δηλώσει πως οι συζητήσεις για το θέμα μπορούν να ξεκινήσουν μόνον υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως στο Εurogroup της Δευτέρας θα γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις και τα επόμενα βήματα σε σχέση με την Ελλάδα με βάση και το αποτέλεσμα των εκλογών που θα είναι γνωστό, ωστόσο δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΣΒΕ προειδοποιούν: Οι αγροτικές κινητοποιήσεις θα «αγγίξουν» εμπόριο, τουρισμό και βιομηχανία
- Κοζάνη: 17,4 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση οικισμού Ακρινής
- Κούσνερ και Γουίτκοφ επιμένουν η Ουκρανία να παραδώσει εδάφη
- ΔΥΠΑ: Ανανεώνονται όλες οι συμβάσεις του ειδικού προγράμματος 55 ετών και άνω
- Υπ. Άμυνας: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές στις Ένοπλες Δυνάμεις
- ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες την Τετάρτη 17/12
- Eurobank: Νέα άυλη κάρτα Travellers Prepaid για αγορές στο εξωτερικό με 0% προμήθειες
- Eurostat: Στα 52,1 δισ. ευρώ τα εμβάσματα από ευρωπαϊκά νοικοκυριά εκτός ΕΕ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








