Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας είπε ότι «την θλίβει πραγματικά» η εξέλιξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε σήμερα (15/7) να εγκρίνει το νέο 18ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Η Κάλας είπε ότι «την θλίβει πραγματικά» το γεγονός, προσθέτοντας ότι τώρα «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Σλοβακίας».
Νωρίτερα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο είχε προαναγγείλει ότι ο εκπρόσωπος της χώρας του στο Συμβούλιο θα ζητούσε να καθυστερήσει η ψηφοφορία για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων στη Μόσχα. Υποστήριξε ότι το αίτημα αντικατοπτρίζει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων της χώρας του επί των προτάσεων που υπέβαλε η Κομισιόν για να βοηθήσει τη Σλοβακία να υπερπηδήσει τυχόν εμπόδια που θα συναντήσει με τον ανεφοδιασμό της σε φυσικό αέριο μετά τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου από το 2028.
Το σχέδιο αυτό δεν σχετίζεται με τη νέα δέσμη κυρώσεων, όμως η Σλοβακία συνέδεσε τα δύο θέματα.
Η Κάλας είπε επίσης ότι το θέμα των «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ε.Ε. θα συζητηθεί στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στα τέλη Αυγούστου.
Η έγκριση του 18ου πακέτου κυρώσεωνμπορεί να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, με την κ. Κάλας να δηλώνει ότι «προς το παρόν, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Σλοβακίας και πρέπει να πετύχουμε αυτή τη συμφωνία. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες. Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αυξάνει το τίμημα, ώστε (η Ρωσία) να σταματήσει την επιθετικότητά της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το «Taxisnet του νερού»: Ενας διαγωνισμός με …βάθος και οι ερασιτεχνισμοί της ΡΑΕΕΥ
- ΗΑΕ: Αναστολή πτήσεων των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών μέχρι νεωτέρας
- PepsiCo: Αυξάνει τις τιμές σε πατατάκια, ντιπ και αναψυκτικά
- Reuters: Διαπραγματευτές ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν σταδιακή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ
- Η BNP Paribas στρέφεται στην Google Cloud για την τεχνητή νοημοσύνη
- Πετρέλαιο και ομόλογα έβαλαν φρένο στις ευρωπαϊκές αγορές
- Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη: «Η Άγκυρα δεν αποτελεί εχθρό της Ελλάδας»
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








