Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας είπε ότι «την θλίβει πραγματικά» η εξέλιξη
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν κατάφερε σήμερα (15/7) να εγκρίνει το νέο 18ο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες.
Η Κάλας είπε ότι «την θλίβει πραγματικά» το γεγονός, προσθέτοντας ότι τώρα «η μπάλα είναι στο γήπεδο της Σλοβακίας».
Νωρίτερα, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο είχε προαναγγείλει ότι ο εκπρόσωπος της χώρας του στο Συμβούλιο θα ζητούσε να καθυστερήσει η ψηφοφορία για την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων στη Μόσχα. Υποστήριξε ότι το αίτημα αντικατοπτρίζει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων της χώρας του επί των προτάσεων που υπέβαλε η Κομισιόν για να βοηθήσει τη Σλοβακία να υπερπηδήσει τυχόν εμπόδια που θα συναντήσει με τον ανεφοδιασμό της σε φυσικό αέριο μετά τη σχεδιαζόμενη απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου από το 2028.
Το σχέδιο αυτό δεν σχετίζεται με τη νέα δέσμη κυρώσεων, όμως η Σλοβακία συνέδεσε τα δύο θέματα.
Η Κάλας είπε επίσης ότι το θέμα των «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στην Ε.Ε. θα συζητηθεί στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στα τέλη Αυγούστου.
Η έγκριση του 18ου πακέτου κυρώσεωνμπορεί να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες, με την κ. Κάλας να δηλώνει ότι «προς το παρόν, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Σλοβακίας και πρέπει να πετύχουμε αυτή τη συμφωνία. Έχουν περάσει ήδη δύο μήνες. Οι κυρώσεις είναι απαραίτητες για να μην έχει η Ρωσία τα μέσα να διεξάγει αυτόν τον πόλεμο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να αυξάνει το τίμημα, ώστε (η Ρωσία) να σταματήσει την επιθετικότητά της».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνικό ποδοσφαιρικό σόου στο Λονδίνο με νικήτρια τη Ντόρτμουντ
- Μεγάλο έργο συντήρησης στο Παναθηναϊκό Στάδιο για πρώτη φορά μετά από 120 χρόνια
- Ελεύθεροι με βαριές εγγυήσεις και αυστηρούς όρους τα δύο στελέχη για τη φωτιά στο ΚΥΤ Αράχθου
- Η Apple στρέφεται σε κινεζικά τσιπ μνήμης λόγω των ελλείψεων από την άνοδο της AI
- Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά στο Μουζάκι Ηλείας
- Παρ’ ολίγον σύγκρουση αεροσκαφών στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ
- Ο Νετανιάχου απορρίπτει το σχέδιο 15 σημείων για τη Γάζα και διαφωνεί με τον Τραμπ
- Τέλος εποχής για τα δημοφιλή ad blockers φέρνει η νέα απόφαση της Microsoft στο Edge
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








