Για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης
Έρευνα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στο WhatsApp, ξεκινά η ΕΕ εντείνοντας τις προκλήσεις για τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.
Η έρευνα θα εξετάσει εάν η νέα πολιτική της Meta σχετικά με την πρόσβαση παροχών τεχνητής νοημοσύνης στο WhatsApp ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, ανέφεραν οι Βρυξέλλες.
«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», διεμήνυσε εκπρόσωπος του WhatsApp στο CNBC, προσθέτοντας ότι η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) δεν σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει chatbot τεχνητής νοημοσύνης και «επιβαρύνει τα συστήματά μας».
«Ο χώρος της τεχνητής νοημοσύνης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της επιλογής τους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων εφαρμογών, των μηχανών αναζήτησης, των υπηρεσιών email, των συνεργασιών και των λειτουργικών συστημάτων», πρόσθεσε η εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη
- Πλακιάς: Όποιος στη δίκη για τα Τέμπη σπιλώσει την μνήμη των παιδιών μου, θα ισοπεδωθεί
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα υπάρξουν αποζημιώσεις εξ αιτίας των μέτρων για τον αφθώδης πυρετό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







