Διεθνή

ΕΕ: Ερευνα για το AI στο WhatsApp της Meta

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης

Έρευνα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία σχετικά με τη χρήση λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης στο WhatsApp, ξεκινά η ΕΕ εντείνοντας τις προκλήσεις για τους μεγάλους τεχνολογικούς κολοσσούς των ΗΠΑ.

Η έρευνα θα εξετάσει εάν η νέα πολιτική της Meta σχετικά με την πρόσβαση παροχών τεχνητής νοημοσύνης στο WhatsApp ενδέχεται να παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ, ανέφεραν οι Βρυξέλλες.

«Οι ισχυρισμοί είναι αβάσιμοι», διεμήνυσε εκπρόσωπος του WhatsApp στο CNBC, προσθέτοντας ότι η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών (API) δεν σχεδιάστηκε για να υποστηρίζει chatbot τεχνητής νοημοσύνης και «επιβαρύνει τα συστήματά μας».

«Ο χώρος της τεχνητής νοημοσύνης είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικός και οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της επιλογής τους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων εφαρμογών, των μηχανών αναζήτησης, των υπηρεσιών email, των συνεργασιών και των λειτουργικών συστημάτων», πρόσθεσε η εταιρεία.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu