Οι εκπρόσωποι της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών ενημερώθηκαν ότι δε θα υπάρξει αρρυθμία και πως θα εκδοθεί και ερμηνευτική εγκύκλιος
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου, υποστηρίζοντας τα μέλη του και συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητα και των επαγγελμάτων της αγοράς κατόπιν στοιχείων που έλαβε από μέλη του Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές πως η ΑΑΔΕ τους ειδοποίησε για σύνδεση με το IRIS, απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή.
Ακολούθως, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΕΑ επικοινώνησε με τον κ. Πιτσιλή οπότε και ελήφθη η διαβεβαίωση ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που με βάση τη σύμβαση που έχουν με τις ασφαλστικές εταιρείες προκύπτει πώς δεν εισπράττουν ασφάλιστρα δε θα έχουν καμία συνέπεια και εξαιρούνται της υποχρέωσης σύνδεσης με το IRIS οπότε και δεν κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Να σημειωθεί ότι εγκαίρως η διοίκηση του ΕΕΑ, ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης Δημήτρης Γαβαλάκης, είχαν ζητήσει από την ΑΑΔΕ να ενεργοποιηθεί και να μεριμνήσει ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία τυχόν προβλήματος και συνεπειών σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές που δεν θα συνδεθούν στην προβλεπόμενη προθεσμία με το IRIS.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της επικοινωνίας με την ΑΑΔΕ οι εκπρόσωποι της διοίκησης του ΕΕΑ ενημερώθηκαν σχετικά με το θέμα ότι δε θα υπάρξει αρρυθμία και πως θα εκδοθεί και ερμηνευτική εγκύκλιος. Σε αυτή θα προσδιορίζεται ότι οι επαγγελματίες με συγκεκριμένους ΚΑΔ οι οποίοι δεν προβαίνουν σε συναλλαγές με καταναλωτές (όπως οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές Πράκτορες και Συντονιστές οι οποίοι με βάση τη σύμβασή τους με την ασφαλιστική εταιρεία που εκπροσωπούν δεν δικαιούται να εισπράττουν ασφάλιστρα ) δεν υποχρεούνται της εγγραφής τους στο IRIS.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Spitogatos – αποδόσεις ακινήτων: Οι υψηλότερες της Αθήνας σε Πατησίων και Αχαρνών
- Ιστορική στιγμή για τη MAN η έναρξη παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών
- Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος N. Αλούπης, πρώην CEO της Motorola Hellas
- Πούτιν με Ερντογάν: Η σύρραξη Ισραήλ – Ιράν πρέπει να τερματιστεί άμεσα
- United Media: Πήρε έγκριση από την Κομισιόν για την εξαγορά του 50% του Alpha TV
- Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης 7 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων ζητά ο εισαγγελέας
- Ανω Σούλι Μαραθώνα: Μεγάλη φωτιά, σηκώθηκαν 5 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα
- Έκθεση KPMG: Στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις