Επιχειρήσεις

ΕΕΑ: Νέα πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας η Νάντια Σταυρογιάννη

Ποια είναι η νέα σύνθεση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Η σημαντικότητα που αποδίδει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο γυναικείο επιχειρείν αναδείχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 11/12/2023, στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ε.Ε.Α., με τη συμμετοχή πλήθους γυναικών από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο. 

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου τα νέα μέλη της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου, με πρόεδρο την Νάντια Σταυρογιάννη.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή, η Υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη, η βουλευτής της ΝΔ κ. Άννα Ευθυμίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Όλγα Γεροβασίλη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Μιλένα Αποστολάκη, η πρώην υπουργός κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Λουκία Κεφαλογιάννη, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Μαρία Κουρή, η νεοεκλεγείσα περιφερειακή σύμβουλος Έρρικα Πρεζεράκου κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους όλους τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στη βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο στο γυναικείο επιχειρείν. 

“Πριν από λίγα χρόνια ως Διοίκηση του Ε.Ε.Α. αποφασίσαμε να αναδείξουμε το ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στο επιχειρείν και να δώσουμε έμφαση στις πολύ μεγάλες δυνατότητες των γυναικών που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε την Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., από τις πρώτες Επιτροπές Επιμελητηρίων, κάτι που αποδεικνύει και τη βούλησή σας. Χωρίς καμία αμφιβολία παρήγαγε σημαντικό έργο και έθεσε τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη. Γι΄αυτό και οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια όλα τα μέλη της Επιτροπής που συνέβαλαν σε αυτό. Με στόχο να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική, αποφασίσαμε ως διοίκηση να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλες γυναίκες του επιχειρείν να δώσουν επιπλέον ώθηση στην προσπάθειά μας. Θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου κάθε επιτυχία στα νέα μέλη της Επιτροπής και είμαι σίγουρος, κρίνοντας από τις δυνατότητές τους, ότι θα έχουμε σπουδαία αποτελέσματα”.

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. Νάντια Σταυρογιάννη ανέφερε:

“Βασικοί στόχοι και κύριες επιδιώξεις της επιτροπής μας είναι:

• να συμβάλουμε αποφασιστικά στην άμβλυνση των εμποδίων και στον περιορισμό των όποιων στερεότυπων διατηρούν ακόμη τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας χαμηλότερα από τον πήχη των πραγματικών προσόντων της, δυσκολεύουν την πρόοδό της και δυσχεραίνουν τις μεγάλες δυνατότητες συνεισφοράς της στην ανάπτυξη της οικονομίας και του επιχειρείν, ειδικά, αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα

• να αναδείξουμε τα προβλήματα που απασχολούν σήμερα τη γυναίκα επιχειρηματία, να εξετάσουμε τις πηγές τους και να προτείνουμε λύσεις και εργαλεία που θα αξιοποιούν τις σύγχρονες ψηφιακές και χρηματοδοτικές δυνατότητες, έτσι ώστε οι γυναικείες πρωτοβουλίες να διευκολύνονται και  να μετουσιώνονται ευκολότερα σε αποδοτικές και κοινωνικά ωφέλιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Μέσα από τις άοκνες προσπάθειες όλων των μελών της επιτροπής μας είμαι βέβαιη ότι θα πολλαπλασιάσουμε τα θετικά σημεία της γυναικείας παρουσίας στο επιχειρείν, στην οικονομία και την κοινωνία μας, προς όφελος της προόδου και της ζωής μας, σε όλες τις διαστάσεις της”.

Από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. παρευρέθηκαν, επίσης, στην εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Γρέντζελος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Υπεύθυνος ΓΕΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργος Ζηκόπουλος, ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Βαφειαδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της “Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ” και μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κ. Δημήτρης Βαρδακώστας.

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι η ακόλουθη: 

Πρόεδρος: Νάντια Σταυρογιάννη, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ), Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος Resolute

Μέλη:

• Ακαθίστη Βεκρή, Επιστημονικός εξειδικευμένος σύμβουλος digital marketing, επικοινωνίας, καινοτομίας και βιώσιμης ανάπτυξης

• Νίκη Βομπιράκη, Αντιδήμαρχος Οικονομικών/Διοικητικών Υπηρεσιών & ΚΕΠ-Δήμου Ιλίου, Οικονομολόγος/Σύμβουλος Ακινήτων

• Αλεξάνδρα Γεραγγέλου, φοροτεχνικός

• Μίνα Καστανιά-Γιαζιτζόγλου, Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών, Πρόεδρος Επιτροπής Ιδιωτικών Βρεφονηπιακών & και Παιδικών Σταθμών του Ε.Ε.Α.

• Χριστίνα Μαννέ, φοροτεχνικός

• Μαρία Ντάβου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος ΝΤΑΒΟΥ ΑΕ

• Όλγα Πολίτη, Αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού/yacht broker

• Κωνσταντίνα Φραγκοδημητροπούλου, Αισθητικός, Πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδας 

Τα τελευταία χρόνια η Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α., υπό την Χριστίνα Φυτέα, διακρίθηκε για την παρεμβατικότητά της και τις δράσεις της με σκοπό την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο γυναικείο επιχειρείν. Η πρώην πρόεδρος, η οποία είχε σημαντικό έργο σε αυτόν τον τομέα, αναλαμβάνει πλέον Πρόεδρος της Επιτροπής Νεοφυών Επιχειρήσεων του Ε.Ε.Α.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu