Τις ευχαριστίες του στην Τουρκία εξέφρασε χθες βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, για τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα βοηθώντας την Ουκρανία εν μέσω της εισβολής της Ρωσίας.
Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Μελβούτ Τσαβούσογλου.
«Ο υπουργός Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Τουρκία για τη δέσμευσή της στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και για τις προσπάθειές της να βοηθήσει την Ουκρανία σε αυτήν την ώρα ανάγκης», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι
Παράλληλα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολνίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε ότι η Άγκυρα καταβάλλει εντατικές διπλωματικές προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί γρήγορα κατάπαυση του πυρός.
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ακόμη ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να οργανώσει μια συνάντηση ανάμεσα στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
Με ανάρτησή του στο Twitter, o Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «για τη σημαντική υποστήριξη» που του προσφέρει:
«Είχα συνομιλίες με έναν φίλο της Ουκρανίας, τον Πρόεδρο Ερντογάν», έγραψε, σημειώνοντας ότι συζητήθηκε «η πρόοδος του αγώνα του λαού εναντίον της συνεχιζόμενης επίθεσης», αλλά και «τρόποι για να ενισχυθεί ο ειρηνικός διάλογος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ένας στους τέσσερις εφήβους στην Ελλάδα ζει με μια διαταραχή ψυχικής υγείας
- Γενεύη: Σκοτ Μπέσεντ και Χε Λιφένγκ στο τραπέζι των συνομιλιών για τους δασμούς ΗΠΑ – Κίνας
- Εκλογές στην Αλβανία: Ο 80χρονος Μπερίσα, με την στήριξη του «στρατηγού» του Τραμπ, κόντρα στον Ράμα
- Βουλή: Κατατέθηκε το ν/σ για τον έλεγχο άμεσων ξένων επενδύσεων στην ΕΕ για λόγους ασφάλειας ή δημόσιας τάξης
- Στα χαρτοφυλάκια 4 servicers το 90% των δανείων από τα συνολικά 70 δισ. ευρώ
- ΗΠΑ: Τα πρώτα εμπορευματοκιβώτια κινεζικών προϊόντων με δασμούς πάνω από 145% έφτασαν στα λιμάνια
- Ίζαμπελ Σνάμπελ: Η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να μειώσει κι άλλο τα επιτόκια
- ΕΕΕΠ: Στα 94 εκατ. ευρώ η διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις