«Τα επιδόματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν τροφοδοτούν μόνο τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών», διαμηνύει σε on camera δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου.
«Σύντομα οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς, θα διαπιστώσουν ότι η πολυδιαφημισμένη επιδότηση των 600 ευρώ δεν ήταν πάρα ένας φθηνός εμπαιγμός», τονίζει και υπογραμμίζει: «Χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα χτυπήσει στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή στην αισχροκέρδεια και θα μειώσει ουσιωδώς τις τιμές του ρεύματος».
Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:
«Η Ελλάδα έχει τη χειρότερη θέση στην Ευρώπη στη σχέση κόστους καυσίμων με τον μέσο μισθό. Είναι στις πρώτες θέσεις στον ενεργειακό πληθωρισμό, με τις υψηλότερες αυξήσεις στο ρεύμα.
Είναι στις πρώτες θέσεις στον πληθωρισμό πανευρωπαϊκά, πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Και όπως προδιαγράφεται από τις επιλογές του κ. Μητσοτάκη, η ακρίβεια θα επιδεινωθεί περαιτέρω το φθινόπωρο.
Τα επιδόματα της κυβέρνησης δεν τροφοδοτούν μόνο τον φαύλο κύκλο της αισχροκέρδειας, αλλά εξανεμίζονται από τις διαρκείς νέες αυξήσεις, πριν καλά καλά μπουν στους λογαριασμούς των πολιτών.
Ενώ σύντομα οι πολίτες που έχουν ήδη πληρώσει υπέρογκους λογαριασμούς, θα διαπιστώσουν ότι η πολυδιαφημισμένη επιδότηση των 600 ευρώ δεν ήταν πάρα ένας φθηνός εμπαιγμός.
Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαιότητα. Χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αυξήσει τους μισθούς, θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος, θα χτυπήσει στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή στην αισχροκέρδεια και θα μειώσει ουσιωδώς τις τιμές του ρεύματος».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η N26 βάζει τέλος στο δωρεάν trading
- Επίδομα αδείας: Πότε πληρώνεται
- Eurostat: Τα νοικοκυριά της ευρωζώνης πάνε καλύτερα από τις επιχειρήσεις στην αποταμίευση
- Θεσσαλονίκη: Τα τρία στοιχεία που θα «δείξουν» τους βομβιστές
- Eurostat: Οι περιοχές που επιλέγουν οι τουρίστες μέσω πλατφορμών βραχυχρόνιων μισθώσεων
- Πολιτική αντιπαράθεση για απόσπαση της συζύγου του Νίκου Φαραντούρη με «έπαθλο» 245.700 ευρώ
- Χρυσή σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Τουρκία: Πόσο έφτασε ο «λογαριασμός»
- Νέοι κανόνες για τις πολυκατοικίες: Τι αλλάζει
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








