Έφοδο στο σπίτι του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και τεσσάρων συνεργατών του έκαναν πριν λίγες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται εδώ και περίπου ενάμιση μήνα για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα με αφορμή στοιχεία που τέθηκαν υπόψη τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
_x000D_
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για τις κατ΄ οίκον έρευνες και κατασχέσεις κάθε σχετικού υλικού δόθηκε από τον προϊστάμενο των οικονομικών εισαγγελέων Παν. Αθανασίου προς τους Εισαγγελείς Ελένη Τουλουπάκη, Γιώργο Καλούδη και Χρήστο Ντζούρα που χειρίζονται τη νέα δικογραφία σε βάρος του επιχειρηματία.
_x000D_
Η έρευνα ξεκίνησε από υλικό νομίμως καταγεγραμμένων συνακροάσεων που απέστειλε στις εισαγγελικές αρχές πριν δύο μήνες η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το επίμαχο υλικό συλλέχθηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούσε η Επιτροπή σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG το 2011. Στις συνομιλίες που τέθηκαν υπόψη των Εισαγγελέων φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις ότι στελέχη του ομίλου συζητούν για μη νόμιμες συναλλαγές, με στόχο κινήσεις χρημάτων να “δικαιολογούνται”.
_x000D_
Στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών βρίσκονται πλέον κατασχεμένα από τα πέντε σπίτια έγραφα και αρχεία ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα μελετήσουν και θα αξιολογήσουν πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επόμενη φάση στην έρευνα που διενεργούν.
_x000D_
Ο επιχειρηματίας ερευνάται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και για άλλη υπόθεση με ίδια αδικήματα, με αφορμή στοιχεία από τις λίστες των 65 CD των τραπεζών, υπόθεση για την οποία ήδη έχει δοθεί εντολή δέσμευσης τραπεζικών του λογαριασμών και θυρίδων μέχρι του ποσού των 200 εκατομμυρίων ευρώ.
_x000D_
Να σημειωθεί πως την Παρασκευή με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου άνοιξαν και οι δικογραφίες που είχαν τεθεί στο αρχείο από τις Εισαγγελείς Γεωργία Τσατάνη και Αθηνά Θεοδωροπούλου, οι οποίες έχουν διαβιβαστεί στους Εισαγγελείς Διαφθοράς προκειμένου να ερευνηθούν εξαρχής οι υποθέσεις. Πρόκειται για τις δικογραφίες που αφορούν δανειοδοτήσεις της Λαϊκής Τράπεζας την περίοδο 2006 έως 2011, την οποία είχε χειριστεί η κ. Τσατάνη, καθώς και αυτήν που αφορά την απεικόνιση ελληνικών ομολόγων στα ενημερωτικά δελτία της τράπεζας του 2009 και του 2010, που χειρίστηκε η κ. Αθηνά Θεοδωροπούλου.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Reuters: Αμερικανικό πετρέλαιο στη Motoroil για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια
- Πρωτοβουλία Κίνας και Πακιστάν για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
- Πυρ ομαδόν κατά Μητσοτάκη, Κακλαμάνη για μετάθεση συζήτησης στη Βουλή για κράτος δικαίου και υποκλοπές
- Αραχτσί: Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ, απλώς λαμβάνουμε μηνύματα από τον Γουίτκοφ
- FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Οικονομική έκθεση FOURLIS Α.Ε ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
- Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ιράν διαθέτει «την αναγκαία βούληση να τερματίσει αυτόν τον πόλεμο»
- Στάνη με κατσίκες και κότες σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους – Επενέβη ο δήμος Αθηναίων (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







