Η απόφαση στοχεύει στην δημιουργία πυρήνα υποθαλάσσιας ζωής, στην εκπαίδευση αυτοδυτών, στην οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση
Εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, η πόντιση τριάντα επτά (37) κύριων μονάδων τεχνητών ενδιαιτημάτων (υφάλων) και επτά (07) μονάδων ενδιαιτημάτων καταδυτικών διαδρομών στο Καταδυτικό Πάρκο, στη θέση “Ομπρός Γιαλός” Δ.Ε. Βάμου, η οποία θα εφαρμοστεί στο καταδυτικό πάρκο του Δήμου Αποκορώνου Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης.
Με την απόφαση αυτή πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, η εφαρμογή των ρυθμίσεων του άρθρου 41 του ν. 3153/2003 (Α΄153) και των διαλαμβανομένων στην αριθ. 3000.0/31173/2023 (Β’ 2968) ΚΥΑ, που εκδόθηκε μετά από πρόταση της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων, μέσω της οποίας εξειδικεύεται η διαδικασία πόντισης πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων και τεχνητών καταφυγίων ιχθύων, για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.
Η απόφαση στοχεύει στην δημιουργία πυρήνα υποθαλάσσιας ζωής, στην εκπαίδευση αυτοδυτών, στην οργανωμένη καθοδηγούμενη κατάδυση και στην εν γένει βελτίωση της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου για την ανάπτυξη του κλάδου των καταδύσεων αναψυχής και των περιηγήσεων επιφανείας.
Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ακολουθηθεί και από άλλες περιοχές που θέλουν να αναπτύξουν τον καταδυτικό τουρισμό στην περιοχή τους, αλλά και να εμπλουτίσουν την υποθαλάσσια χλωρίδα και πανίδα, όπου αυτή έχει μειωθεί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκλογές Αλβανία: Προηγείται ο Ράμα στα exit polls
- Επιμένει ο Ζελένσκι για πλήρη εκεχειρία για να συναντήσει τον Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη
- ΑΔΜΗΕ διαψεύδει δημοσίευμα για αλλαγή πορείας της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Ισραήλ
- Δίωξη για κακούργημα μετά από τέσσερα χρόνια για τους 40 θανάτους από κορονοϊό στην πανδημία
- Στις Βρυξέλλες ο Πιερρακάκης για Τραπεζική Ένωση και ψηφιακό ευρώ
- Ικανοποίηση Τραμπ για τις συνομιλίες με Κίνα στη Γενεύη για εμπόριο και δασμούς
- Στη Σαντορίνη Κεφαλογιάννης, Λέκκας για συσκέψεις
- Ο comme il faut Κικίλιας χαρακτήρισε «χαρτογιακάδες» τους ευρωπαίους των Βρυξελλών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις