Εγκρίθηκε από το Eurogroup η δόση των 970 εκατ. ευρώ από την ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται.
Τα εν λόγω κεφάλαια, υπενθυμίζεται ότι δεν αποτελούν νέο δάνειο αλλά την επιστροφή των κερδών που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες από τα ελληνικά ομόλογα (ANFA και SMP) καθώς και την αναστολή της προσαύξησης του επιτοκίου της δεύτερης δανειακής σύμβασης.
Οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έλαβαν θετική εισήγηση από το EuroWorking Group, ενώ και η επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληγε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει προβεί στις “απαραίτητες” ενέργειες για την εκπλήρωση όλων των δεσμεύσεων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πολιτική θύελλα έφεραν οι υποκλοπές και ο παρελκυστικός ρόλος του Αρειου Πάγου
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Αποτελέσματα Έτους 2025 (Ορθή Επανάληψη)
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με φόντο τα αποτελέσματα μεγάλων εταιρειών
- Υποκλοπές: Ο Γρηγόρης Δημητριάδης έστειλε εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα για το «ηθικός και εκτελεστικός αυτουργός»
- Το κοινοβούλιο της Ουρουγουάης επικύρωσε τη συμφωνία ΕΕ – Mercosur
- ΑΑΔΕ: Μέχρι τέλος Απριλίου οι δηλώσεις και η καταβολή φόρου πλοίων Α΄ κατηγορίας
- Στη Βουλή Παρασκευή 27/2 θα απαντήσει ο Μητσοτάκης στην επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη για ενεργειακά
- Οριακή η κατάσταση στον Έβρο – Πλησίασε τα 6,5 μέτρα η στάση στο Πύθιο (video)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








