Την παραπομπή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης , επί ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Novartis ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου-Φoυρλή.
Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να δικαστούν από το ειδικό δικαστήριο για την ίδια υπόθεση η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.
Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας και για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Novartis και την καταγγελλόμενη «στοχοποίηση» των δέκα πολιτικών προσώπων.
Αντιθέτως, απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Η εισαγγελέας ζητεί να μη γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.
Τον τελικό λόγο για την παραπομπή η μη των κατηγορουμένων σε δίκη θα έχει προσεχώς το δικαστικό συμβούλιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υλοποιήθηκε η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Βουλής από την Cosmote Telekom – Η παρουσίαση
- Reuters: ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν την αποκατάσταση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
- ElvalHalcor: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού
- Εθνική Τράπεζα: Στο 5,03% το ποσοστό της Principal Global Investors
- Χρηματιστήριο: Δεν έχασε τις 1.720 μονάδες παρά τις ρευστοποιήσεις – Άλμα 3,28% από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- Eurobank: Συνολικά καθαρά κέρδη 314 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο αυξημένα κατά 9,4%
- Εθνική Τράπεζα: Καθαρά κέρδη 381 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο
- ΑΔΜΗΕ: Ξεκινάει η δοκιμαστική λειτουργία της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις