Ελλάδα

Εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Τοξικό νέφος σκέπασε τη Θεσσαλονίκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαλυπτικές της έντασης που είχε η φωτιά, καθώς οι φλόγες κατέκαψαν επιχειρήσεις, εργοστάσια και μία βιοτεχνία

Χωρίς ενεργό μέτωπο φαίνεται πως είναι η φωτιά στο Ωραιόκαστρο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται χάρη στην σκληρή και ολονύχτια μάχη που έδωσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή πλήθους εθελοντικών ομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Αυτό είναι το αυτοκίνητο που την ξεκίνησε

Η αρχική προσαγωγή για τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο μετατράπηκε σε σύλληψη έπειτα από την ολοκλήρωση της προανάκρισης

Με το πρώτο φως της ημέρας, στην επιχείρηση κατάσβεσης ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού από αέρος, ενώ δόθηκε εντολή για συνδρομή επιπλέον πτητικών μέσων, προκειμένου να περιοριστεί πλήρως το μέτωπο.

Οι εικόνες από την περιοχή είναι αποκαλυπτικές της έντασης που είχε η φωτιά, καθώς οι φλόγες κατέκαψαν επιχειρήσεις, εργοστάσια και μία βιοτεχνία.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ζημιές σε κατοικίες, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία δεν κάηκαν σπίτια, αλλά μόνο παραπήγματα.

Την ίδια ώρα, χάρη στην ολονύχτια προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων, σώθηκε ο οικισμός της Φιλοθέης.

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στο Ωραιόκαστρο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβέστες επιχείρησαν κάτω από δύσκολες συνθήκες, δίνοντας μάχη ώστε να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές και να προστατεύσουν κρίσιμες εγκαταστάσεις.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με στόχο την πλήρη οριοθέτηση και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τοξικό νέφος στη Θεσσαλονίκη

Ο πυκνός μαύρος καπνός από τη μεγάλη φωτιά στα εργοστάσια του Ωραιοκάστρου έχει καλύψει μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης, με το νέφος να εκτείνεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η έντονη οσμή από καμένο πλαστικό έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της πόλης, ενώ από τις εικόνες διακρινόταν το νέφος να έχει απλωθεί πάνω από το κέντρο, την πλατεία Αριστοτέλους και τον Θερμαϊκό Κόλπο.

Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν, όπου είναι δυνατόν, σε εσωτερικούς χώρους, να διατηρούν κλειστά τα παράθυρα και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης συνέστησε σε όσους είναι αναγκασμένοι να κυκλοφορούν να χρησιμοποιούν μάσκες υψηλής προστασίας, επισημαίνοντας ότι απαιτούνται οι εκτιμήσεις των ειδικών για τη σύσταση και τις επιπτώσεις του νέφους.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu