Αιχμή της κινητοποίησης είναι η αντίθεσή τους στο καθεστώς της πρωινής εφημέρευσης
Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι γιατροί του νοσοκομείου «Λαϊκό» σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 2μμ.
Αιχμή της κινητοποίησης είναι η αντίθεσή τους στο καθεστώς της πρωινής εφημέρευσης, ενώ με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ δηλώνει τη στήριξή της στους γιατρούς του νοσοκομείου.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη κινητοποίηση (την προηγούμενη Δευτέρα η πρώτη) ενάντια στην εφαρμογή των πρωινών εφημεριών.
Μετά τη μαζική συνέλευση των γιατρών και της 5μελούς Επιτροπής, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, αποφάσισαν ένα πρόγραμμα κλιμακούμενων κινητοποιήσεων, επειδή όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «ήδη πέρασε μια βδομάδα από την εφαρμογή του νέου μοντέλου πρωινής εφημέρευσης του Λαϊκού (αλλά και άλλων νοσοκομείων). Η κατάσταση ήταν τραγική και είναι ξεκάθαρο ότι το νέο αυτό μοντέλο δεν μπορεί να εφαρμοστεί με το υπάρχον προσωπικό.
Σημειώνεται ότι αντίστοιχη απόφαση έχει λάβει ομόφωνα και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου».
Με βασικό αίτημα την ανάκληση του νέου καθεστώτος εφημέρευσης, οι γιατροί του νοσοκομείου αποφάσισαν:
Στάση εργασίας τη Δευτέρα 18/11/24 μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου σε συνεννόηση και με το Σωματείο Εργαζομένων του Λαϊκού.
Συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20/11/24.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Howden Hellas: Νέος Senior Account Executive ο Τάσος Κουτσουμπής
- Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Χτυπήσαμε το αρχηγείο της Μοσάντ
- Hisense: Επίσημος συνεργάτης του FIFA Club World Cup™ 2025
- RE/MAX: Οι περισσότεροι Έλληνες αγόρασαν το 2024 διαμερίσματα 76 έως 100 τ.μ.
- ΕΚΤ: Σε λειτουργία το νέο Σύστημα Διαχείρισης Εγγυήσεων του Ευρωσυστήματος
- Μ. Ανατολή: Οι ναυτιλιακές αρχίζουν να αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, ενώ αυξάνονται τα ναύλα
- Μαρία Ρίτα Γκάλι (ΔΕΣΦΑ): Οι υποδομές φυσικού αερίου διασφαλίζουν ότι έχουμε αξιόπιστη ενέργεια
- Το smartphone της εταιρείας Τραμπ πιθανότατα θα κατασκευαστεί στην Κίνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις