Θα εξεταστεί εάν έχει τελεστεί αδίκημα πρόκλησης και διαφήμισης χρήσης ναρκωτικών ουσιών
Ποινική προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε για τις δηλώσεις Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τη χρήση ecstasy όπου θα ερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα όπως αυτό της πρόκλησης χρήσης και διαφήμισης ναρκωτικών ουσιών.
Το επίμαχο βίντεο διαβιβάστηκε από την ΕΛΑΣ στην αρμόδια εισαγγελική αρχή. Η αναφορά του κ. Βαρουφάκη αφορούσε περιστατικό που συνέβη 37 χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 1989, στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, μιλώντας σε podcast ανέφερε ότι είχε κάνει στο παρελθόν μία φορά χρήση ecstasy. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει:
“Δεν είμαι σαν τον Μπιλ Κλίντον, που είπε I don’t inhale. Είμαι και λίγο βαρετός δυστυχώς. Έχω πάρει ecstasy μια φορά και ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, μέχρι τη μεθεπόμενη μέρα. Είχα μια ημικρανία απίστευτη, δεν ξέρω τι μου είχαν δώσει, ήταν στο Σίδνεϊ και θυμάμαι ότι ήταν πολύ σπουδαία στιγμή, το 1989. Θυμάμαι να χορεύω 15-16 ώρες σαν να μην τρέχει τίποτα, αλλά υπέφερα μια εβδομάδα μετά και δεν ξαναπήρα” είπε ο κ. Βαρουφάκης, δήλωση για την οποία η Αστυνομία έκρινε ότι αρμόζει διερεύνηση.
“Για μένα αυτό το οποίο ήταν πολύ ευχάριστο και παραμένει ευχάριστο αν και δεν βρίσκω πια, δεν μου δίνει κανείς, είναι το απλό χόρτο”, είπε ακόμα ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Τι έχουν πάρει αυτοί που στέλνουν τον Βαρουφάκη στον εισαγγελέα για διαφήμιση της χρήσης ουσιών;
— Kostas Giannakidis (@kgiannakidis) January 7, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Σε τηλεδιάσκεψη της Συμμαχίας των Προθύμων για Ουκρανία την Τρίτη (24/2)
- Wall Street: Οι νέοι δασμοί Τραμπ φέρνουν απώλειες
- Έφτασε στη βάση της Σούδας το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford
- Τραμπ για δασμούς: «Το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει την Κίνα και άλλες χώρες χαρούμενες και πλούσιες»
- Γκουτέρες: Το κράτος δικαίου συνθλίβεται από τον νόμο του ισχυρότερου σε όλο τον κόσμο
- Η Enel δρομολογεί επενδύσεις μαμούθ ύψους 53 δισ. ευρώ σε Ευρώπη – ΗΠΑ μέχρι το 2028
- Τσιάρας από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Στήριξη και ανθεκτικότητα αγροτών
- Στα 7,8 δισ. δολάρια η συμφωνία εξαγοράς της Arcellx από την Gilead
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








