Στοιχεία για 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα UBS κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράπεζας, στο πλαίσιο έρευνας για την αποκαλούμενη «λίστα Ρηνανίας-Βεσταφαλίας».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η «εισβολή» των εισαγγελέων στα γραφεία της τράπεζας της Αθήνας, όπως και σε γραφείο συνεργαζόμενου με την UBS απέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για μεγαλοκαταθέτες αφού κατασχέθηκαν αρχεία φακέλους και σκληρούς δίσκους οι οποίοι ήδη επεξεργάζονται,που δρομολογούν εξελίξεις στην υπόθεση της «μετανάστευσης» μεγάλων χρηματικών ποσών από την Ελλάδα .
Τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην UBS πραγματοποίησαν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάστης, Ελένη Τουλουπάκη και Χρήστος Ντζούρας μετά από εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των λογαριασμών που περιλαμβάνονται στην επίμαχη λίστα αφορά καταθέσεις στην συγκεκριμένη τράπεζα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν ταυτοποιηθεί περίπου 200 καταθέτες με λογαριασμούς που αφορούν ποσά από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και φθάνουν τα 12 εκατομμύρια ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καρυστιανού: “Για όνομα του Θεού, δεν μπορεί να γίνει η δίκη χωρίς όλους τους συγγενείς στην αίθουσα” (Βίντεο)
- Νέος General Manager στο Astir Beach ο Σπύρος Γληνός, προερχόμενος από τη Marriott International
- Η Premia Properties πούλησε ακίνητο logistics στη Σίνδο 17 εκατομμύρια ευρώ
- Συνεργασία υπουργείου Μεταφορών και ΕΤΕπ για την υποστήριξη των ηλεκτρικών λεωφορείων
- LVMH: Ο luxury κολοσσός είχε το χειρότερο άνοιγμα χρονιάς εξαιτίας της Μεσανατολικής Κρίσης
- TITAN S.A. - Ανακοίνωση πρόθεσης απόκτησης ιδίων μετοχών
- Ρούτσι: “Να είμαστε όλοι οι συγγενείς παρόντες, πρέπει να μας σεβαστούν” (Βίντεο)
- Πρεμιέρα για το Youth Pass 2026 με αιτήσεις από νέους 18 και 19 ετών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







