Η Ford Motor σχεδιάζει να απολύσει εκατοντάδες μισθωτούς, κυρίως μηχανικούς, στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα για να ενισχύσει τα κέρδη και να μειώσει το κόστος εν μέσω μιας «στροφής» ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει τους μηχανικούς και στους τρεις τομείς των δραστηριοτήτων της, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα παραδοσιακά μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τα εμπορικά οχήματα, δήλωσε ο Τ.Ρ.Ράιντ, εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.
«Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί ως προς το κόστος», δήλωσε ο Ράιντ σε συνέντευξή του. «Έχουμε συγκεκριμένες προτεραιότητες και φιλοδοξίες που έχουν επιπτώσεις στις δεξιότητες, τις αναθέσεις και τις ανάγκες σε προσωπικό. Αυτές οι αλλαγές συνάδουν με αυτό. Θα μας καταστήσουν οικονομικά αποδοτικούς».
Η Ford δεν είπε πόσους εργαζομένους μειώνει, αλλά άτομα που γνωρίζουν τη στρατηγική της εταιρείας, τα οποία ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν ότι πρόκειται για εκατοντάδες.
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χάσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 από την εκκολαπτόμενη επιχείρηση EV, αλλά ο Φάρλεϊ δεσμεύτηκε ότι τα μοντέλα που λειτουργούν με μπαταρίες θα αποφέρουν κέρδος 8%, προ τόκων και φόρων, μέχρι το τέλος του 2026. Έχει σχέδιο να κατασκευάζει 2 εκατομμύρια EVs τον χρόνο μέχρι τότε, από περίπου 130.000 πέρυσι.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ford και ο νοτιοκορεατικός συνεργάτης της στον τομέα των μπαταριών SK On έλαβαν δάνειο ύψους 9,2 δισ. δολαρίων από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ για την κατασκευή τριών εργοστασίων μπαταριών στο Κεντάκι και το Τενεσί. Το συνδικάτο United Auto Workers, το οποίο εκπροσωπεί τους ωρομίσθιους εργαζόμενους της Ford, κατήγγειλε το δάνειο ως «μαζική» κρατική ελεημοσύνη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποστολάκη: Στον «αέρα» οι ρυθμίσεις οφειλών – Οι servicers καθυστερούν την απόφαση του Αρείου Πάγου
- Paramount – Warner Bros: Διακανονισμός με 12 πολιτείες ανοίγει τον δρόμο για τη μεγάλη συγχώνευση
- Ράλι ανακούφισης στην Ευρώπη: Τεχνολογία και τράπεζες «απογείωσαν» τις αγορές
- Economist: Η παγίδα του ακριβού χρήματος απειλεί τις υπερχρεωμένες οικονομίες
- Μπέσεντ: Από τις 23 Σεπτεμβρίου οι ιρανικές αεροπορικές εταιρείες θα είναι «καθηλωμένες»
- Συμφωνία στην ΕΕ για άρση των κυρώσεων σε Ουσμάνοφ και Φρίντμαν
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 29 Σεπτεμβρίου η καταβολή τόκων 8,09 εκατ. ευρώ στους ομολογιούχους
- Επίθεση σε τάνκερ που διέσχιζε τα Στενά του Ορμούζ, σώο το πλήρωμα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








