Τουλάχιστον 660.000 άνθρωποι που έχουν φύγει για να γλιτώσουν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν συρρεύσει σε γειτονικές χώρες και οι αριθμοί αυξάνονται με «εκθετικό» ρυθμό, δήλωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
«Έχουμε τώρα περισσότερους από 660.000 πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία προς γειτονικές χώρες στη διάρκεια μόνο των έξι τελευταίων ημερών», δήλωσε εκπρόσωπος της HCR η Σαμπία Μαντού, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.
Ο ΟΗΕ εκτιμά πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στην Ουκρανία λόγω της ρωσικής εισβολής, επιπλέον των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν φύγει από τη χώρα, δήλωσε εξάλλου αξιωματούχος της HCR στη Στοκχόλμη.
«Υπήρξε πολλή προσοχή σε όσους καταφεύγουν σε γειτονικές χώρες, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως η πλειονότητα των ανθρώπων που επηρεάζονται βρίσκονται στην Ουκρανία. Δεν έχουμε ακόμη ασφαλή αριθμό των ανθρώπων που εκτοπίστηκαν στο εσωτερικό της Ουκρανίας, αλλά εκτιμούμε πως περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο εσωτερικό της χώρας», δήλωσε η Καρολίνα Λίντχολμ Μπίλινγκ, αξιωματούχος της HCR σε συνέντευξη Τύπου της σουηδικής κυβέρνησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισχυρή ζήτηση για Qualco: Στα 5,46 ευρώ η τιμή διάθεσης της δημόσιας προσφοράς που καλύφθηκε 5 φορές
- Κικίλιας: Δημοπρατείται το έργο 2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του λιμανιού της Τήνου
- ΗΠΑ και ΕΕ ετοιμάζουν πρόταση εκεχειρίας 30 ημερών στην Ουκρανία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Νέο ρεκόρ από τον DAX
- Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για την δεύτερη δόση – Μέχρι 30 Μαΐου η καταβολή
- Ευρώπη Holdings: Η Intracom διέθεσε τα δικαιώματα στην αύξηση κεφαλαίου
- Κύκλωμα στα κτηματολογικά γραφεία: Στη φυλακή τρεις εμπλεκόμενοι – Έξι αφέθηκαν ελεύθεροι
- Ζαχαράκη στη Σύνοδο των Πρυτάνεων με 10 μέτρα για την βία στα Πανεπιστήμια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις