Η εταιρεία εφέτος κλείνει μισό αιώνα δραστηριότητας στο χώρο του βιβλίου
Κινητικότητα υπήρξε τον περασμένο Δεκέμβριο και στις αρχές της χρονιάς στον κλάδο του βιβλίου, για τον οποίο πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι δεν έχει πλέον να επιδείξει ιδιαίτερη απόδοση ό,τι αφορά το επιχειρείν, ειδικά στο κομμάτι των χάρτινων εκδόσεων, καθώς σταδιακά υπάρχει μεγαλύτερη διείσδυση, από πλευράς εκδοτικών οίκων, στις ηλεκτρονικές εκδόσεις.
Παρ΄όλα αυτά, δύο εκδοτικοί οίκοι επένδυσαν σε φυσικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο την ανάδειξη τόσο των δικών τους εκδόσεων, όσο και την προώθηση, εν γένει, δράσεων που αφορούν το βιβλίο και τη φιλαναναγνωσία. Οι επιχειρήσεις προσπαθούν να να συνδυάσουν ψυχαγωγία, προσφέροντας ταυτόχρονα το κλασικό βιβλίο.
Σε αυτό το πλαίσιο, στα μέσα του Δεκεμβρίου άνοιξε σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας το BookBar, το οποίο συνιστά μια επένδυση των Εκδόσεων Κάκτος και συμπίπτει με την επέτειο το 2024 της εταιρείας 50 ετών στο χώρο του βιβλίου.
Ήταν το 1974, όταν ιδρύθηκαν οι εκδόσεις από τον Οδυσσέα Χατζόπουλο, ενώ τα τελευταία χρόνια η επιχείρηση διοικείται από τα ανίψια του ιδρυτή Γιάννη και Χριστίνα Λεβέντη που έδωσαν νέα πνοή, μέσω συντονισμένων δράσεων και καινούργιων εκδόσεων που συνδέονται με κοινά όπως το παιδί.
Η συγκεκριμένη κίνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ένα βήμα εξωστρέφειας και νέου ύφους από πλευράς εταιρείας, με αφορμή μάλιστα και τη συμπλήρωση των πενήντα χρόνων από την ίδρυσή. Μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνουν και τα εγκαίνια του χώρου που θα συνδυαστούν με τον εορτασμό του μισού αιώνα ζωής των Εκδόσεων Κάκτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σε τροχιά ανόδου βρίσκονται ξανά τα ενσύρματα ακουστικά λόγω των νέων τάσεων
- Πρώτη χώρα η Ελλάδα που εφαρμόζει τον ευρωπαϊκό μηχανισμό επαλήθευσης ηλικίας
- Σε θέση μάχης στην Αραβική Θάλασσα βρετανικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο
- Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη βρίσκονται πλέον οι 36 κατηγορούμενοι για τα Τέμπη
- Ελεύθερος ο Ιάπωνας δημοσιογράφος που κρατούνταν στο Ιράν από το 2025
- Στη δεύτερη θέση ο Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου με άλμα στα 6,05μ.
- Εκλογική μονομαχία ανάμεσα στον φιλελεύθερο Γκολόμπ και τον συντηρητικό Γιάνσα στη Σλοβενία
- Το μεγάλο στοίχημα της Amazon με την είσοδο στα κινητά τηλέφωνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








