Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι το μόνο καλό αποτέλεσμα στην τρέχουσα αντιπαράθεση για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ είναι να ανεβάσει το Κογκρέσο το ανώτατο όριο.
«Αυτό που πρέπει να δουν οι παγκόσμιες αγορές και τα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο που δεσμεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς», είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.
Η Γέλεν έχει ως επί το πλείστον αρνηθεί να διευκρινίσει τι θα κάνει το υπουργείο της εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο χρέους και βρεθεί σε θέση να μη μπορεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι ανέβαλαν μια συνάντηση για το ανώτατο όριο του χρέους που είχε οριστεί για την Παρασκευή. Άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες είπαν ότι η αναβολή ήταν ένα σημάδι ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο προσωπικού δείχνουν πρόοδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή – Διάσκεψη των Προέδρων: Πρώτος σε ψήφους ο Μπακέλας για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Νέο ρεκόρ ο Stoxx 600 με ώθηση από AI – Άλμα 18% από Bayer
- Dotsoft: Νέες ισορροπίες στη μετοχική σύνθεση
- Σε ύφεση η φωτιά που ξεκίνησε από εργοστάσιο στο Ηράκλειο – Κάηκαν σπίτια (video)
- ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε. – ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΜΚ ΜΕΤΡΗΤΑ – ΟΡΙΑ ΔΙΑΚ. 26 – 06 – 2026
- Autohellas: Στο 61,27% αυξήθηκε το ποσοστό της Main Stream μετά από ενδοομιλική συναλλαγή
- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. - ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Δ.Σ., ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Η ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘ. ΣΤΕΛΕΧΩΝ
- Όμιλος Aktor: Ανακοίνωσε αύξηση κεφαλαίου 650 εκατ. και διάθεση ομολόγου 300 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








