Η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι το μόνο καλό αποτέλεσμα στην τρέχουσα αντιπαράθεση για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ είναι να ανεβάσει το Κογκρέσο το ανώτατο όριο.
«Αυτό που πρέπει να δουν οι παγκόσμιες αγορές και τα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο που δεσμεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς», είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.
Η Γέλεν έχει ως επί το πλείστον αρνηθεί να διευκρινίσει τι θα κάνει το υπουργείο της εάν το Κογκρέσο δεν καταφέρει να αυξήσει ή να αναστείλει το όριο χρέους και βρεθεί σε θέση να μη μπορεί να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Βουλής Κέβιν Μακάρθι ανέβαλαν μια συνάντηση για το ανώτατο όριο του χρέους που είχε οριστεί για την Παρασκευή. Άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες είπαν ότι η αναβολή ήταν ένα σημάδι ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο προσωπικού δείχνουν πρόοδο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Έκανε το 4Χ4 με +0,26% περνώντας πάνω από τις 2.300 μονάδες – Ράλι 5% από Lavipharm
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ - Ανακοίνωση – Ρυθμιζόμενη πληροφορία
- ΕΕΤΤ: Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για τις ζώνες ραδιοφάσματος 900 MHz και 1800 MHz
- ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΑΕ - Δελτίο Τύπου Οικονομικών Αποτελεσμάτων Α’ Τριμήνου 2026 & Παρουσίαση
- Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γκιώνης
- ΕΝΟΤΗΤΑ: Επίθεση στη «νέα» διοίκηση της ΓΣΕΕ με αφορμή την επανεκλογή Παναγόπουλου
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση
- FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π. - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΛΥΤΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








