Περίπου 230 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου
Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να προσέλθουν σήμερα Τρίτη στις κάλπες για να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2024, στις οποίες η υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός της, Ντόναλντ Τραμπ, αναμετρώνται σε μια αμφίρροπη μάχη, ψήφο με ψήφο.
Περίπου 230 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά μόνο περίπου 160 εκατομμύρια από αυτούς είναι εγγεγραμμένοι. Σχεδόν οι μισές από τις 50 πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, επιτρέπουν την εγγραφή τη σημερινή ημέρα.
Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει μέσω επιστολικής ψήφου ή σε πρόωρα αυτοπρόσωπα εκλογικά κέντρα.
Οι αναλυτές στρέφουν τα βλέμματά τους στις αμφίρροπες πολιτείες, που θεωρούν ότι θα εκλέξουν νικητή και που θα μπορούσαν να κερδίσουν είτε η υποψήφια των Δημοκρατικών είτε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων.
Ειδικότερα, ξεχωρίζουν η Αριζόνα, η Τζόρτζια, το Μίσιγκαν, η Νεβάδα, η Βόρεια Καρολίνα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν, όπου οι υποψήφιοι, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις, κινούνται επίσης σε κάποιες περιπτώσεις στα όρια του στατιστικού λάθους.
H αποκρυπτογράφηση του εκλογικού σώματος έχει αποδειχθεί σε αυτές τις εκλογές πολύ πιο σύνθετη από ό,τι στο παρελθόν. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα στεγανά μοιάζουν να έχουν σπάσει και οι δυο υποψήφιοι έχουν καταφέρει να διεισδύσουν στις δεξαμενές ψηφοφόρων του αντιπάλου τους.
Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν επίσης 34 γερουσιαστές των ΗΠΑ (από τους 100) και τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Επιπλέον, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη σε 11 πολιτείες και δύο σε αμερικανικά εδάφη (Πουέρτο Ρίκο και Αμερικανική Σαμόα).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 30.06.2026
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - Οικονομική έκθεση QUALITY & RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Νίκαια: Έληξε η αστυνομική επιχείρηση για καταγγελία ομηρείας σε διαμέρισμα
- Παραμένει υπό ευρωπαϊκή εποπτεία η Ιταλία – Στο 3,1% του ΑΕΠ το δημοσιονομικό έλλειμμα το 2025
- Συναγερμός στη Νίκαια: Άνδρας κρατά όμηρο την γυναίκα του στο σπίτι τους – Δηλώνει οπλισμένος (video)
- ΕΛΤΟΝ: Αύξηση 74,4% στα κέρδη προ φόρων το α΄ εξάμηνο
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Το πετρέλαιο έσβησε τα πρωινά κέρδη
- ΕΛΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕΒΕ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








