Επικαιρότητα

Εκλογές: Πολύ νωρίς (20:00 – 20:30) η πρώτη εκτίμηση των αποτελεσμάτων από το υπουργείο Εσωτερικών

Πολύ πιο απλή η καταμέτρηση αφού δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης και τα ψηφοδέλτια θα είναι μόνο δύο, δηλαδή του πρώτου και του δεύτερου του α΄γύρου.  

Χωρίς προβλήματα άνοιξαν οι κάλπες και διεξάγεται η εκλογική διαδικασία από το πρωί, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι επαναληπτικές εκλογές του β΄γύρου διεξάγονται σήμερα σε 6 από 13 περιφέρειες, σε 84 από 332 δήμους, σε 12.966 εκλογικά τμήματα με 45.060 κάλπες, 5.660.443 άτομα είναι οι ψηφοφόροι που θα κληθούν σήμερα να εκλέξουν είτε δήμαρχο, είτε περιφερειάρχη, είτε και τα δύο.

Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας του υπουργείου Εσωτερικών θα πραγματοποιηθούν τρεις ενημερώσεις για το πώς εξελίσσεται η προσέλευση – συμμετοχή των ψηφοφόρων.

Η πρώτη ανακοίνωση της εκτίμησης των αποτελεσμάτων θα γίνει νωρίς, περίπου 20:00-20:30, καθώς η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα καθώς αφενός δεν υπάρχουν σταυροί προτίμησης για τους συνδυασμούς, αφετέρου τα ψηφοδέλτια θα είναι μόνο δύο, δηλαδή του πρώτου και του δεύτερου του α΄γύρου.

Σημειώνεται επίσης ότι στατιστικά μέχρι σήμερα, οι επαναληπτικές εκλογές στις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν χαμηλότερη συμμετοχή από την πρώτη Κυριακή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu