Το περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά τις αναφορές για θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα αεροδρόμια του Όσλο και της Κοπεγχάγης
Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ερευνά μια έκρηξη σε δρόμο στο κέντρο του Όσλο ενώ αργότερα προέβη σε ελεγχόμενη πυροδότηση ενός δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού που βρέθηκε στο σημείο, προσθέτοντας ότι ένας ύποπτος συνελήφθη για ανάκριση.
Δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στην τοποθεσία, η οποία βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πανεπιστημιούπολη και περίπου 500 μέτρα από το βασιλικό παλάτι και την ισραηλινή πρεσβεία.
Σε μια σπάνια ενέργεια, οι αρχές έστειλαν μήνυμα έκτακτης ανάγκης στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων του Όσλο, προειδοποιώντας τους για την έκρηξη.
Ο δεύτερος μηχανισμός που βρέθηκε στο σημείο φαίνεται να ήταν μια χειροβομβίδα «στρατιωτικού τύπου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αστυνομικός που ήταν υπεύθυνος στο σημείο, Μπράιαν Σκότνες.
«Συλλάβαμε έναν ύποπτο και αναζητούμε εντατικά περισσότερες πληροφορίες, καθώς και άλλα άτομα», δήλωσε ο Σκότνες.
«Η υπόθεσή μας είναι ότι οι εγκληματίες είναι αυτοί που έχουν ατζέντα εναντίον άλλων εγκληματιών, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».
Η περιοχή ήταν πλέον ασφαλής, πρόσθεσε.
Ένας 13χρονος συνελήφθη από την αστυνομία, ανέφεραν το TV2 και η εφημερίδα Aftenposten, επικαλούμενες ανώνυμες πηγές.
Ο Σκότνες αρνήθηκε να σχολιάσει την ηλικία του υπόπτου.
Το περιστατικό έρχεται μια μέρα μετά τις αναφορές για θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά στα αεροδρόμια του Όσλο και της Κοπεγχάγης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΚΤ: Περισσότερο χρήμα στην Ευρωζώνη, σταθερά τα δάνεια σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
- Ριζικό λίφτινγκ στην κοινωνική φροντίδα υπόσχεται ο Αντι Μπέρναμ
- ΤτΕ: Άλμα 10,2% στα επιχειρηματικά δάνεια και έκρηξη 23% στις εταιρικές καταθέσεις τον Ιούνιο
- ΕΒΕΑ: Ξεκινά ο Διαγωνισμός Καινοτομίας “Greece – Türkiye Hackathon 2026”
- “Τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση επιτοκίων” δηλώνει το στέλεχος της ΕΚΤ Πίτερ Κάζιμιρ
- Eurostat: «Βουτιά» σε αποταμίευση και επενδύσεις των ελληνικών νοικοκυριών το α΄τρίμηνο
- ΕΚΤ: Σταθερή η αποταμίευση στην Ευρωζώνη – Υποχωρεί το χρέος των επιχειρήσεων
- Πλαφόν στο πάγιο του λογαριασμού ρεύματος συζητά η ΡΑΑΕΥ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








