Την αύξηση στα 65 δισ. ευρώ από 59,5 δισ. ευρώ προηγουμένως, της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
_x000D_
_x000D_
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έκτακτης τηλεδιάσκεψης του εκτελεστικού της συμβουλίου, η ΕΚΤ ενέκρινε την αύξηση της παροχής ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες στα 65 δισ. ευρώ από 59,5 δισ. ευρώ προηγουμένως.
_x000D_
_x000D_
Ας σημειωθεί πως από τις 11 Φεβρουαρίου, η ΕΚΤ έχει σταματήσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες, λόγω του κινδύνου αποτυχίας επίτευξης συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
_x000D_
_x000D_
Την επόμενη Τετάρτη, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει επί της ανανέωσης ή μη της χρήσης του ELA από τις ελληνικές τράπεζες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ ενισχυμένους ανέμους
- Γιατί το ΚΕΠΕ προτείνει αύξηση έως 5% στον κατώτατο μισθό τον Απρίλιο
- Με διαπιστώσεις το τηλεοπτικό ντεμπούτο της Δέσποινας Τσαγγάρη της νέας Αρχής για τον έλεγχο της αγοράς
- Το ευρώ ενισχύεται 0,19% στα 1,1917 δολάρια
- ΕΥ: Οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού “Επιχειρηματίας της Χρονιάς” 2025
- Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής της εταιρείας «Πλαίσιο»
- Τεχνολογίες εξαρτημάτων επόμενης γενιάς από την LG στην έκθεση AHR Expo 2026
- AKTOR Α.Ε. ΣΥΜ/ΧΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - Δελτίο Τύπου – Στρατηγική Συμφωνία του Ομίλου AKTOR με την SUEZ INTERNATIONAL
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







