Ο Ουκρανός υπ. Άμυνας αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, μέσω βιντεοσύνδεσης, για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ συγκαλεί αύριο Τετάρτη το Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ουκρανίας κατόπιν αιτήματος του Κιέβου, γνωστοποίησε σήμερα εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
«Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πρεσβευτών», διευκρίνισε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Φάραχ Νταχλάλα. «Ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρούστεμ Ουμέροφ αναμένεται να ενημερώσει τους συμμάχους, μέσω βιντεοσύνδεσης, για την κατάσταση στο πεδίο των μαχών και για τις προτεραιότητες σε ό,τι αφορά τις εξοπλιστικές ανάγκες», συμπλήρωσε.
Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας συστάθηκε πέρυσι, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ της συμμαχίας και του Κιέβου. Στις συνεδριάσεις του συμβουλίου παρίστανται συνήθως πρεσβευτές από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και ουκρανοί αξιωματούχοι.
Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ επισημαίνει ενόψει της αυριανής συνεδρίασης ότι προηγήθηκε «μπαράζ σφοδρών επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον αμάχων και υποδομών της Ουκρανίας».
«Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν παράσχει ουσιαστική υποστήριξη στην αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν περαιτέρω τις αμυντικές ικανότητες της Ουκρανίας», συμπλήρωσε.
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυραύλους και drones εναντίον πολλών ουκρανικών περιοχών, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, ανέφεραν αξιωματούχοι νωρίτερα σήμερα, την επομένη του σφοδρότερου κύματος αεροπορικών επιθέσεων που εξαπέλυσε η Ρωσία από την έναρξη της εισβολής στη γειτονική της χώρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μανουσάκης: Απαραίτητο να εκμηδενιστεί το όποιο ρίσκο του ΑΔΜΗΕ σε σχέση με την Κύπρο για το καλώδιο
- Παπαθανάσης: Στόχος να μην απωλέσουμε ούτε ευρώ που θα ενισχύσει επιχειρηματικότητα – υποδομές
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι στον κλάδο των ταξί
- Παύλος Σατολιάς – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: «Με ένα απλό ενοικιαστήριο μπορούσες να δηλώσεις… και την Ακρόπολη»
- Τρίκαλα: Στραγγαλισμό της 54χρονης μητέρας έδειξαν τα ιατροδικαστικά ευρήματα
- Τζέι Ντι Βανς: Πολύ δύσκολη η αποστολή να αφοπλιστεί η Χαμάς
- ΤτΕ: «Δυνατός» ο Αύγουστος με πλεόνασμα 4,14 δισ. ευρώ στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο – Στο +10,5% οι εισπράξεις
- Champions League: Ρεάλ – Γιουβέντους και Αϊντραχτ – Λίβερπουλ στο πρόγραμμα (22/10)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις