Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές το θύμα είχε σχέσεις με τη νύχτα και είχε απασχολήσει παλαιότερα για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στον Πειραιά.
Μαφιόζικη εκτέλεση 44χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στις 2:00 τα ξημερώματα, στην οδό Ηλία Ηλιού και Φρατζή, στο Νέο Κόσμο. Το βενζινάδικο λειτουργούσε με το σήμα της Aegean. Πρόκειται για τον Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2012 για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Γλυφάδα ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε σχέση με το εμπόριο όπλων.
Οι δράστες πλησίασαν το θύμα, που ήταν στο αυτοκίνητό του έξω από το βενζινάδικο και πυροβόλησαν δεκάδες φορές.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο συνέλεξαν πάνω από 80 κάλυκες.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές το θύμα είχε σχέσεις με τη νύχτα και είχε απασχολήσει παλαιότερα για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του στον Πειραιά.
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής που διενεργεί τις έρευνες για τα κίνητα της δολοφονίας και συλλέγει καταθέσεις μαρτύρων, ένας από τους οποίους ήταν πελάτης οδηγός ταξί ο οποίος βρίσκονταν εντός του πρατηρίου καυσίμων.
Οι δράστες, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι στον 44χρονο. Σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν τρεις ή τέσσερις και επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ πιθανολογείται ότι υπήρχε και δεύτερη ομάδα υποστήριξης, καθώς μετά την δολοφονία εθεάθη και μία μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού να απομακρύνεται από το σημείο.
Οι εκτελεστές πυροβόλησαν τον 44χρονο, ο οποίος προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα.
Αμέσως μετά τη δολοφονία οι δράστες διέφυγαν με το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν.
Λίγο αργότερα το ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και παρελήφθη από γερανό της Αστυνομίας, για να μεταφερθεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών, προκειμένου να εξεταστεί εργαστηριακά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις