Mειώθηκε τον Αύγουστο η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη χρηματοδότηση του ευρωσυστήματος, η οποία περιλαμβάνει την απευθείας χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τη χρηματοδότηση από το Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).
_x000D_
Με βάση τη λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από το ευρωσύστημα υποχώρησε στα 78,45 δισ. ευρώ από 82,83 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Ιουλίου.
_x000D_
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τη μείωση της απευθείας χρηματοδότησης από την ΕΚΤ στα 29,56 δισ. ευρώ από 31,39 δισ. ευρώ, καθώς και τον περιορισμό του ELA στα 48,89 δισ. ευρώ από 51,44 δισ. ευρώ, αντιστοίχως.
_x000D_
Η μείωση της εξάρτησης αποδίδεται στην επιστροφή μέρους των καταθέσεων, καθώς και στην περαιτέρω μείωση των δανειακών υπολοίπων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία – Επιθέσεις με drone στο Τζαμού
- Κίνα: Βουτιά στις τιμές βιομηχανικών προϊόντων τον Απρίλιο εν μέσω εμπορικού πολέμου
- Φιντάν: Η Τουρκία έτοιμη να επιβλέψει μια πιθανή εκεχειρία στην Ουκρανία
- Εθνική Πινακοθήκη: Ζητά 500.000 ευρώ από τον πρώην βουλευτή της Νίκης για τους βανδαλισμούς
- Πωλείται ξανά για 23,5 εκατ. ευρώ η πρώην «βίλα του Σον Κόνερι» στη γαλλική Ριβιέρα
- ΔΥΠΑ: Πώς και σε ποιους θα καταβληθούν οι τρεις δόσεις της επιχορήγησης 17.000 ευρώ
- Ευρωπαίοι ηγέτες: «Ναι» από Τραμπ για κυρώσεις στη Ρωσία αν ο Πούτιν αρνηθεί την εκεχειρία 30 ημερών
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: «Ακολουθούμε τα χνάρια του Φραγκίσκου»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις