Οι δαπάνες της εκκαθάρισης των πορισμάτων ύψους 13,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από το νέο υποπρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων
Ολοκληρώνεται σήμερα 22/07 μέσω του ΕΛΓΑ, η διαδικασία πληρωμών στους δικαιούχους παραγωγούς, της εξόφλησης των ενισχύσεων για τις ζημίες τις οποίες υπέστησαν στις καλλιέργειές τους από τις πυρκαγιές του έτους 2021.
Οι δαπάνες της εκκαθάρισης των πορισμάτων ύψους 13,5 εκατ. ευρώ προέρχονται από το νέο υποπρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τις αποζημιώσεις φυτικού κεφαλαίου από θεομηνίες.
Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε αυστηρή εφαρμογή της ΚΥΑ 37086/2025 (ΦΕΚ 3143/Β/20-06-2025) επεξεργάστηκαν τα δεδομένα στα πληροφοριακά συστήματα του Οργανισμού, παρακράτησαν τις χορηγηθείσες προκαταβολές και την αξία των πληρωμών Πρώτης Αρωγής, οι οποίες κατεβλήθησαν στους παραγωγούς από την Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η Διοίκηση του ΕΛΓΑ προγραμματίζουν την εκκαθάριση, στο προσεχές χρονικό διάστημα του Φθινοπώρου 2025, των πορισμάτων και την καταβολή του υπολοίπου του ενισχύσεων για τις ζημίες οι οποίες προκλήθηκαν από τις Πυρκαγιές του 2022 και 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων Α.Ε.: Δεν δημοσίευσε εμπρόθεσμα οικονομικές καταστάσεις 2024
- Σε ΚΑΡΜΕΤ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ μετονομάστηκε η «Καράτζη Ανανεώσιμες» μετά το συνεταιρισμό με Metlen
- Αλλη μία νέα εταιρεία από τον όμιλο Aktor για αποθήκευση ενέργειας
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








